Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '19

 
Kategori
Deneme
 

Duvarda Tablo Olması

Anlayanlar ayrı, insanlar için duvarda tablo olması belki de tablonun güzel olmasından daha önemli. Kimin tablosu diye sorulmaz bile. Sıradan tablo ile milyon dolarlık tabloları yan yana as farkına varılmaz.

Bazen şehrin belli yerlerinde duvara asılı tablo görürüz. Belki ünlü bir ressamın. Ama bizim için tablodur sadece. Burada tablo değil duvarda tablo olması önemli.

Entelektüel kesim bir yana halk tablodan anlamaz. Yine de tablo etkileyebilir. Sanat ve medeniyet çağrışımı yapar. Bu tür çalışmalar insanlar üzerinde etkili olabilir. Kişi o tabloyu sevdiği için değil oraya resim tablosu asılmış olduğu için içinde yenilik duygusu belirir. Tablodan çok tablo asılı duvara bakar. Nasıl ve kimin olursa olsun tablo asılı duvar farklıdır ve artık duvar değildir. Yol köprü vs.ye yapılmış resimlerin bile böyle bir etkisi vardır.

Ressam tabloları galerilerde ve müzayede yerlerinde olur, hem öyle her galeride de değil. Yoldan gelen geçen görsün diye Mona Lisa asacak halimiz yok güme gider çünkü sahtesini ya da kopyasını, mesele duvarda tablo olması.

İran’da şurada burada duvarlara liderlerin resimleri asılır. Bu, kastettiğimiz manada tablo asılması değil, amaç sanat olmalı.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..