Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '17

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Duvarlara Yazı Yazmak Ayıpmış, Devlet İzin Veriyor Biz de Yazıyoruz Ne Var Bunda

Duvarlara Yazı Yazmak Ayıpmış, Devlet İzin Veriyor Biz de Yazıyoruz Ne Var Bunda
 

Türkiye’de duvarlara yazı yazmak serbest, kimse bir şey demiyor; inanmayacaksınız bazı duvarlarda 12 Eylül’den kalma yazılar bile silinmemiş.

Böyle bir şey olmaz, belediyenin işiyse söyleyin silsinler, bizim işimizse biz silelim. Hani öyle eskisi gibi akşam siliyoruz sabah yeniden yazıyorlar durumu da yok.

Çoğu siyasi yazı değil ki bahanemiz olsun. Duvar yazıları kültürdür tamam kabul ediyoruz ama bunlar “Han Duvarları” değil ki; üstelik Maraşlı Şeyhoğlu Satılmış da yazmamış!

Kendini bilmez birkaç kişi, kimse de bir şey demeyince… Ali Ayşe’yi seviyor yazıları kalsın. Hatta bunları altın çerçeve içinde duvara süs yapın.

Ya arkadaş şu AKP’nin belediye hizmetleri on numara, yerdeki çöpleri bile topluyorsun duvarlar rezalet!

Toplum hayatı bu, duvarlara yazılır, yerlere çöp atılır; medenileştikçe azalacak. Yirmi yıl önce ben de elime geçeni atıyordum, şimdi cebimde taşıyorum. İnsanların atması değil görevlilerin toplamaması suç.

Bir de bu yazılarla kirletilmiş duvarlardan kimse rahatsız değil. İnternette sempatik duvar yazıları anekdotuyla bağlantı kuruluyor olmalı. İyi ama bunlar yazı değil çizi, karalama. Hani birini okuyabilsem silmeyin diyeceğim!

Yerler temiz duvarlar çirkin, zaten kimse evini boyamıyor…

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..