Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '15

 
Kategori
Özel Günler
 

DÜYADER 100 yaş üstü kadınlarımızla 8 Mart'ı kutladı...

DÜYADER 100 yaş üstü kadınlarımızla 8 Mart'ı kutladı...
 

8 Mart kadınlar günü için yapılan bazı etkinlikler ve organizasyonlara bakınca bazılarında gülünç sonuçların çıktığını görüyorum. 8 Mart adı altında kadınların sorunlarını dile getirirken ve onların sorunları ile nemalanırken kadınları kendi içinde de ayırıma tabi tutuyorlar. Şık salonlarda, süslü püslü, eğitimli kadınlar aralarına halktan insanları almayıp onlara söz hakkı vermeden; çalışmayan, okumamış kadınların maruz kaldığı şiddeti anlatıyorlar. Ne kadar gülünçtür ki, onları davet edip onlara söz vermek hatta aralarında görmeye bile tahammülleri yok.

Nezih insanlar ve nezih ortamlarda kendi aralarında o yanlarında olmayan ama orada sadece adları zikredilen kadınlarla ilgili ahkam kesiliyor. Okuyan, çalışan ve kendini kurtaran kadınlarımız, diğer kadınları küçük görerek onları görmeye bile tenezzül etmeden onların üstünden prim yapmaya çalışıyorlar. Ayırımcılık işte tam da orada başlıyor. Yüzünü görmedikleri, bir kez sorunlarını dinlemedikleri, çaylarını içmedikleri kadınların çektiği çileleri malzeme olarak kullanıp sözüm ona “kadın hakkı ve hukuku” konusunda ahkam kesiliyorlar,  kahvelerini yudumlarken…

Mahkemelerde, cezaevlerinde, evin köşesindeki kadın sadece erkekler tarafından değil kadınlar tarafından da küçük görülüyor. Sadece konuşuyoruz. Onları savunuyoruz. Siz uzakta durun o sorunların içinde sizler yaşayın. Bazıları da onların sorunlarını işin içine katmadan kendi varlıklarını anlamlandırmaya kalkıyorlar.

Şüphesiz okuyan, çalışan ve ayakları üzerinde duran kadın da şiddetin her boyutuyla karşı karşıya kaldığı yapılan araştırma sonuçlarında kolayca görebiliyoruz. Fakat kadın güçlü ise bir şekilde bu durumla baş edebiliyor.

İşte Dünya Yaşlılık Derneği bütün kadınların sorunlarına kucak açıyor. Her kesimden, her dinden, her görüşten, her statüden kadın ve kadının sorunları bizim öncelikli konumuz. Yaş alıp belli bir yaşa gelen büyüklerimizin, annelerimizin, kadınlarımızın daha mutlu ve kendileriyle barışık olmaları için mutlu genç kızlarımızın mutlu birer anne adayı, mutlu yetişkin ve mutlu bir “genç büyük” olacaklarına inancımız tam. 

DÜYADER Uzun Yaşam Ve İleri Yaş Araştırma Komisyonu Başkanı Engin Tulumbacı sadece 8 Mart'a özel değil, her zaman "genç büyüklere" zaman ayırıyor. Ama bu gün kadınlar günü ve Nazilli'de yaşayan Hediye ve Esma İkiz kardeşleri, 100 yaş üstü kadınların gününü kutlamak üzere yollara düşüyor. İkiz kardeşler ayrı ayrı evlerde yaşıyorlar.

Uzun yaşamalarının sırlarını ise; doğal beslenme, kekik ve zeytinyağı tüketme, az uyku ve çok çalışma ile açıklıyorlar. Bu ziyaret onları çok duygulandırıyor ve bakın duygularını nasıl dile getiriyorlar. "Hatırlanmak çok güzel, mutlu olduk. Bizleri düşünüp geldiniz Allah'ta sizin bahtınızı açık etsin. Bütün insanların niyeti sizler gibi iyi niyetli olsa, sizler bizi arayıp soruyorsunuz. Bu bize yeter" diyorlar.

Tulumbacı ise; bakın duygularını nasıl dile getiriyor. " Onlardan, sevgi, saygı ve vefayı öğrendim. Yarın onların doğum günü ve sürpriz bir doğum günü yapacağız, hep birlikte" diyerek kadınlar gününü kutluyor.

Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar ise; Biz kadının emeğine saygı duyuyoruz ve proje gruplarımızda çalışan, bizlere yardımcı olan gönüllülerimizi ve tüm kadınları sadece bu gün değil her gün onlara karşı saygılı sevgi göstererek, onların hak ettikleri değeri vermeliyiz. Önümüzdeki günlerde Lobin Turkey tarafından 15 Mart tarihinde Dünya Tüketici Hakları Günü sebebiyle, Çırağan Palace Kempinski İstanbul'da DMW Uluslararası Diplomatlar Birliğinin ve Yeni yüzyıl Üniversitesi'nin işbirliği ile 28. Uluslararası Tüketici Zirvesine katılıyoruz. Amacımız her konuda kaliteyi getirmek, kalite ailede başlar. Tüm kadınlarımızın günü kutlu olsun" diyerek duygularını açıkladı.

Kadın annedir, bacıdır, yardır...Kadın fiziksel olarak erkekle aynı olmasa da stresi yönetmede ve bir çok işi aynı anda yapabilme becerisiyle adeta bir devdir.

 

e-mail:belginturan@gmail.com

 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..