Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

DÜYADER büyüyor, DÜYADER büyülüyor...

DÜYADER büyüyor, DÜYADER büyülüyor...
 

Anne karnına düşen cenin, gelişimini tamamladıktan sonra ağlayarak dünyaya gözlerini açar ve yaşam deneyimi de böylece başlamış olur. Günler günlere, gecelere, aylara, yıllara eklenerek geçer. Çocuğun büyümesini, emeklemesini, yürümesini beklerken birde bakarız onun mezuniyet törenindeyiz.  Törenlerin bir ikincisi nikahla devam eder. Derken o dünkü çocuk büyür ve onunda çocuğu olur.

Yaşlılık dönemleri ve onu yönetme şekli, tüm dünyada önem verilen önemli konulardan biri haline gelmiştir.

Yaşlanmayı farklı açılardan tanımlayabiliriz. Yaşlanma; biyolojik, ekonomik, sosyal ve psikolojik boyutlar içinde etkileşen karmaşık olayların toplamı olarak tanımlanabilir.

Normal yaşlanma; zamanın geçişine bağlı olarak, hastalık söz konusu olmaksızın ortaya çıkan anatomik yapı ve fizyolojik işlev değişikliklerini tanımlamaktadır.

Biyolojik yaşlanma ise tüm yaşam boyu süren bir olgudur. Yaşlanma sürecinin ulaştığı evrede etkili olan birçok parametreden biri olan kronolojik yaş ise geçen zamana göre bir yıllık birimler esas alınarak yapılan yaşlılık tanımıdır.

Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar ve Dünya Yaşlılık Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hulusi Bülent Zeyneloğlu, basına yaptıkları açıklamada; "Dünyada ve Türkiye’de gün geçtikçe yaşlı nüfusun artmakta olduğunu ve bununla ilgili olarak yapılan düzenlemelerin giderek yetersiz kalmakta olduğunu, dünyada bir gün gelip artık genç nüfusa olan ihtiyacın artan oranda artacağını ve belki de geç kalınmış olacağını bunun içinde 'Genç Büyüklere Yeni bir Umut' olduklarını" belirttiler.

"Yaşlılık, yaşam sürecinin; çocukluk, gençlik, erişkinlik gibi doğal ve zorunlu bir dönemidir  ve DÜYADER olarak bu dönemlerin hepsini özellikle önemsediklerini" ilettiler.

Prof. Dr. Hulusi Bülent Zeyneloğlu;Üniversitede Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Aynı Üniversite Hastanesinin Üremeye Yardımcı Teknikler Merkezi ve Endoskopik Cerrahi Ünitesi Yöneticisi. Zeyneloğlu," DÜYADER ile birlikte Uluslararası bir çok platformda önümüzdeki senelerde ses getireceklerini ve Ekolojik Yaşam Çiftliği projesinde Agropark ile yapılan çalışmaların ve Saraçoğlu himayesinde devam eden projenin; yaptıkları çalışmalar öngörüsünde Ülkemize 2015 senesinde dünyanın bir çok ülkesinde önder bir konuma gelebileceğini" ilettiler.Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği'nin (TSRM Üreme Sağlığı Derneği)  Başkanlığı'na devam eden Zeyneloğlu; Fertility and Sterility, Human Reproduction, Journal of Assisted Reproduction gibi saygın dergilerde makale değerlendirmek üzere hakemlik yapmakta  ve özellikle Dünyada Lider olmak için çok çalışılması gerektiğini ve bunu da DÜYADER ailesi olarak  başarabileceklerini ilettiler.

Dünya Yaşlılık Derneğinin “Genç Büyüklerimize Yeni Bir UMUT”   olduğunu, ve Dünya Yaşlılık Derneği olarak; Biz yaşlı yerine ‘genç büyükler’ demeyi tercih ediyoruz. Çünkü Genç olmak dinamik düşünmekle başlar. Yaş almış olmak aynı zamanda süzülmüş bilginin, yaratıcılığın, muhakeme yeteneğinin de büyüdüğünü, geliştiğini gösterir.

Biz bilinçli bir şekilde sosyal sorumluluk anlayışından yola çıkarak, sivil toplum örgütleriyle de bir araya gelip ulusal ve uluslararası düzeyde halkı bilinçlendirmek gayretinde olacağız. Genç büyüklerimizin yaşam kalitesini artırırken topluma ve kendilerine faydalı, mutlu bireyler olmalarına yönelik çalışmalar yapmak hedeflerimiz arasındadır dedi.

Mayıs 2013'te Newyor'ta 17. Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri Töreninde TÜRKSAV Başarı Belgesi ve Plaketini yapmış olduğumuz çalışmalardan ötürü DÜYADER'e veriliyor...Dünyaca örnek alınması gereken "Ekolojik Yaşam Çiftliği Projesi" kapsamında, bu alandaki başarılarından dolayı Başarı Belgesi ve Plaketi; Newyork’ta yapılacak törende Uluslar arası Platformda DÜYADER Onursal Başkanı Araştırmacı-yazar Abdullah Satoğlu’na ödülünü, TÜRKSAV Başkanı Yahya Akengin tarafından; verileceğini ifade ettiler. Bu da yaptığımız çalışmaların ne kadar doğru olduğunu ve ekip olununca neler yapılabileceğini Dünyaya gösterdiklerini ilettiler ve 3 sene içerisinde Dünyanın en büyük Markaları arasında DÜYADER'inde olacağını ve 2020 senesinde Uluslararası Platformda Çocuk,Yaşlı alanında Önder bir kurum olmalarının yanı sıra binlerce sivil toplum kuruluşunu bir çatı altında toplayacaklarını ilettiler.. 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..