Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '13

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Düyader ile Pekay Çocuklarımızla…

Düyader ile Pekay Çocuklarımızla…
 

01.04.2013

Türk Polis Teşkilatının 168. yılı nedeniyle, Emniyet Teşkilatı Personelinin başarılı ve engelli çocukları ile ailelerine yönelik olarak, 1 Nisan 2013 günü saat: 12 de JOYLAND Oyun merkezi Panora AVM'de bir etkinlik düzenlendi.

Ev sahipliğini, Polis Eşleri Kaynaşma-Yardımlaşma Derneği, Çankaya ve Yenimahalle ilçe Emniyet müdürlüğü ve Dünya Yaşlılık Derneği (DÜYADER) öncülüğünde yapıldı.

DÜYADER Dostlar Korosu, Şef Naci Tunçel, yönetiminde mini bir konser verdi. Eteklerimi tutarak şarkı söylediğim, görme engelli Fatma bana mutluluğun ne olduğunu öğretti.

Etkinliğin amacı; Teşkilatın değerli mensuplarının 168. yılı vesilesiyle ailelerinin katılımıyla böylesine meşakkatli bir mesleği icra eden mensup eş ve çocuklarının önemine dikkat çekmek ve onları olabildiğince memnun ederek sosyal sorumluluk bilincini bir kez daha vurgulamaktı.

Hepsi birbirinden değerli, pırıl pırıl çocuklarımız… Aileleri bu konuda taktire şayanlar çünkü çocuklarının yanlarında yer alıp onları yılmadan destekledikleri için. İçlerinden birinin kızımız Nisanur Dayı'nın öyküsü bakın şöyle; Spor yaşamına taekwondo ile başlıyor. Daha sonra yüzme ile devam ediyor. Yaz tatillerinde yüzmeye olan ilgisi ortaya çıkınca, bu alanda profesyonel olarak çalışmaya yönlendirmiş ailesi. Masanın üzerindeki madalyalar yüzümde bir gülücüğe ve azmin zaferine şapka çıkarıyor. Yılmıyor Nisanur, şimdi de Türkiye’yi temsil etmek için hazırlanıyor.

Çocuklarımız, hem devletten hem de Türk Polisini Güçlendirme Vakfından destek alıyorlar. Özel eğitim merkezlerinden yararlanıyorlar. Kaynaştırma eğitiminden faydalanıyorlar.

Teşkilat mensupları etkinlik ile ilgili olarak; “Bu gün servislerle alışveriş merkezine büyük bir heyecanla geldi çocuklarımız. Burada oyuncaklarla sınırsız oynamanın ardından yemeklerini yediler. DÜYADER korosu eşliğinde şarkılar söyledik. Sıcak ilgi, ortam bizleri çok mutlu etti” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Ankara Emniyet Müdürünün eşi, PEKAY Ankara Şubesi Başkanı; Birgül Hanım, duygularını şöyle dile getirdi; “Ankara Emniyet Müdürlüğü olarak hepimiz kocaman bir ağacız. O ağacın en uçtaki yaprağına ulaşmaya çalışıyoruz ”dedi.

Emniyet Genel Müdürünün eşi aynı zamanda PEKAY Başkanı, Doç. Dr. Arzu Kılıçlar çocuklar ve aileleriyle birebir ilgilenerek şunları söyledi; “Teşkilatı bir aile olarak değerlendiriyoruz. Bu ailenin her biri bizler için kıymetli. Bu da daha çok insana ulaşmayı gerektiriyor. Özel durumları olan ailelere ulaşmak bizim için önemli” dedi.

Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar ise; “ Teşkilatın kuruluş yıldönümünde böyle bir etkinliği yapmak ve burada çok değerli aileler ve çocuklarını bir araya getirmek ve sizlerle bir arada olmak bizleri çok mutlu etti” dedi.

İçindeki engelleri kırıp, bir fırsat ve şans tanıyan ailelerle, çocuklarla bir arada olmak farkındalığımızı artırdı. Şunu söylemeden geçemeyeceğim “hayat paylaşınca güzel” hem de bir o kadar anlamlı oluyor.

e-mail:belginturan@gmail.com

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..