Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '11

 
Kategori
Futbol
 

Duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun, etme!!!

Duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun, etme!!!
 

Aziz YILDIRIM'ın başkanlığı kazandığı ilk seçimde gönlüm Vefa KÜÇÜK'ten yanaydı, Aziz YILDIRIM'ı tanımıyordum, üstelik Vefa KÜÇÜK'ü Ali Şen destekliyordu o seçimde, bizim için o dönem Ali ŞEN başkan FENERBAHÇE şampiyondu o dönemler; 

Aziz YILDIRIM başkan seçilnce çok da sevinmedim açıkcası, ilk günlerinde Jay Jay Okocha krizi çıktı, Okocha gitmek istiyordu, AziZ Başkan Okocha hiç bir yere gidemez demesine rağmen Okocha gidince Aziz Başkan'a karşı umudum daha da azaldı. 

Dört sezon üst üste Galatasaray'ın şampiyon olması , büyük başarılara imza atması, Aziz başkanın ve biz fenerlilerin en zor dönemleri idi. 

Daha sonra yapılanmaya girildi, devletten tek kuruş almadan muhteşem bir stat inşa edildi, antreman tesisleri yenilendi, yeni tesisler yapılmaya başlandı, Fenerbahçe okulları tüm yurt genelinde açılmaya başlandı, sanki yeni bir ülke inşa ediliyordu.. 

Futbolda o günlerin en iyi projesi olan Ümit Milli takımdaki önemli yıldızların transferiydi bence; 

Çok önemli yıldız oyuncu transferleri yapıldı, Alexler, Anelka'lar, Anderson'lar Van Hooinjdok'lar geldi, Daum gibi yarışmacı bir hocanın katkıları ile 2 şampiyonluk üst üste geldi, Denizli faciası olmasa belki üst üste 5 veya 6 şampiyonluk gelebilirdi o dönemlerde.. 

Hiç bir kulübün ilgilenmediği amatör branşlara yönlenildi, amatör branşlarda Fenerbahçe şampiyonluklara ambargo koydu, Bayan voleybol takımı dünya kulüpler şampiyonu oldu. 

Galatasaray dahil bütün kulüplerin yöneticileri artık Fenerbahçe'nin önünün kesilemeyeceğini konuşuyordu Türkiye 'de , önce Fenerbahçe sonra diğer kulüpler konuşulur hale geldi. 

Kulüpler Birliğine katılmayan, böyle bir olgunun yararlı olmadığını söyleyen Aziz YILDIRIM yalvar yakar Kulüpler Birliği Başkanlığına getirildi.. 

Onun Kulüpler Birliği başkanlığı döneminde Türk futbolunun marka değeri arttı, Dünyanın önemli liglerinden biri haline gelindi, yayıncı kuruluş ile bol sıfırlı anlaşmalar yapıldı, o dönemde bütün spor camiası Aziz Yıldırım için teşekkür kuyrukları oluşturuyordu, büyük başkan diyorlardı. 

Aziz BAŞKAN son maçlarda 2 tane şampiyonluğun kaçırılmasına şahit olan tek başkandır. Bu facialardan sonra her İki sezonda da şampiyon olundu.Bu travmaları komutan edası ile takıma ve taraftara atlattırdı.. 

Taraftarı medeni hale getirdi, statta küfürü kaldırdı, ailer ile maç seyredilebilecek bir ortam hazırladı.Önemli maçların çoğunda 55.000 seyirciye kapalı gişe oynadı takım; 

Fenerium'ı Türkiye'nin en büyük ve en karlı mağazalarından biri haline getirdi.Fenerbahçe'yi binlerce insanın çalıştığı kurumsal bir kurum haline getirdi.. 

Kimsenin önünün kesilemeyeciğini tahmin ettiği Aziz YILDIRIM'ın önünü bir savcı kesti, uyduruk belgelerle, sabahın köründe örgüt evi baskını yapılırcasına, sanki bir teror suçu işlemiş gibi göz altına alındı, adına medya denilen kalemşörlere silahları kuşandırılıp güya gizli denilen belgeler çarşaf çarşaf göz önüne serilerek daha ifade verirken toplum gözünde suçlu hale getirildi, iki tane oyuncu ve bir tane kaleci ile insanlara Aziz YILDIRIM şike yaptırdı diye çığırtkanlık yaptırıldı. 

Daha iddianame ortada yokken kalemler kırıldı, kararlar verildi, Aziz YILDIRIM'a tüm kini olanlara mikrofon uzatıldı, şerefi ile haysiyeti ile oynanıldı. 

Amaç belli idi Aziz YILDIRIM Fenerbahçe Spor Kulübünü bir Dünya Kulübü yapmıştı, tez kellesi vurulmalıydı, Türk sporundan eli eteği çekilmeliydi; 

O Aziz YILDIRIM dün kamuoyu ile paylaştığı mektubunda ayrılık sinyalini verdi, biliyorum bu durumda zil takıp oynayan bir sürü paçavralar memlekette, bıyık altından gülen spor yorumcuları, sözüm ona hakem eskileri; 

Siz bu işten kulüp olarak aklandıktan sonra AZİZ başkanı bırakacağımızı mı? zannediyorsunuz. 

Fenerbahçe demenin AZİZ YILDIRIM demek olduğunu görmüyormusunuz, bir özel maçta 55.000 tane Aziz YILDIRIM'ları görmediniz mi? Aziz başkan bizim başkanımızdır ve hep öyle kalacak, taraftar başkanını bırakmaz bu böyle biline; 

Aziz başkanım mektubunuzda"Beni eğip bükemeyenler, beni kendilerine benzetemeyenler meyve veren ağacı taşlayanlar baktılar ki taşladıkça ağaç inadına daha da büyüyor yakmaya karar verdiler ağacı. Kurguladıkları bir senaryo ile bugün beni hayatımın en büyük sevdası Fenerbahçe’den kopardılar. Yaktılar ağacı, yanan ağacın yerine yenisinin dikilemeyeceğini bilmeyenler. Ama ben de tükendim. Bu süreç beni çok yordu. Ruhum, bedenim iflas etti, artık daha fazla taşı da ateşi de taşıyamaz hale geldim. Bu süreci atlattığımda hayatımın geri kalan bölümünde Fenerbahçe artık sadece yüreğimde bir sevda olarak kalacak. Şimdi sadece bu yaşamakta olduğumuz süreçte yine kulübüme hizmet etmeye devam edeceğim. Bu geçiş sürecinin ardından da artık gururla taşıdığım ve namusumla, onurumla yerine getirmek adına gecemi gündüzüme kattığım şerefli görevim son bulacak. Ama içimdeki Fenerbahçe sevdası asla bitmeyecek." demişsiniz.. 

Bende bir taraftar olarak Mevlana'nın dediği gibi diyorum ki.. 

 

Duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun etme
Başka bir yar başka bir dosta meylediyorsun etme

Sen yadeller dünyasında ne arıyorsun yabancı
Hangi hasta gönüllüyü kasdediyorsun etme

Çalma bizi bizden bizi gitme o ellere doğru
Çalınmış başkalarına nazar ediyorsun etme

Ey ay felek harab olmuş alt üst olmuş senin için
Bizi öyle harab öyle alt üst ediyorsun etme

Ey makamı var ve yokun üzerinde olan kişi
Sen varlık sahasını öyle terk ediyorsun etme

Sen yüz çevirecek olsan ay kapkara olur gamdan
Ayın da evini yıkmayı kastediyorsun etme

Bizim dudağımız kurur sen kuruyacak olsan
Gözlerimizi öyle yaş dolu ediyorsun etme

Aşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer
Aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun etme

Ey cennetin cehennemin elinde olduğu kişi
Bize cenneti öyle cehennem ediyorsun etme

Şekerliğinin içinde zehir zarar vermez bize
O zehiri o şekerle sen bir ediyorsun etme

Bizi sevindiriyorsun huzurumuz kaçar öyle
Huzurumu bozuyorsun sen mavediyorsun etme

Harama bulaşan gözüm güzelliğinin hırsızı
Ey hırsızlığa da değen hırsızlık ediyorsun etme

İsyan et ey arkadaşım söz söyleyecek an değil
aşkın baygınlığıyla ne meşk ediyorsun etme

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 24
: 890
Kayıt tarihi
: 25.09.09
 
 

Antalyada ikamet etmekteyim. Koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım. Atatürkçü, yurtsever bir kişiliğe ..