Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '14

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Duydun mu? Bir patlama duydun mu?

Duydun mu? Bir patlama duydun mu?
 

Dur abla çİzmelerimi çıkartayım


Yedinci Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı;  4-7 Mayıs 2014 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı adına İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından 45 farklı ülkeden gelen alanlarında öncü bilim insanları, akademisyenler, uzmanlar, bürokratlar, sektörde faaliyet gösteren iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin katılımı ile gerçekleşti..

Konferans yerli ve yabancı olmak üzere 104 basın mensubu ile 85 basın kuruluşu tarafından izlenmiş olup  3 gün boyunca 4152 kişi tarafından takip edilmişti.

Türkiye  tam 1 hafta sonra 13 Mayıs günü büyük bir olayla sarsıldı.13 Mayıs 2014 saat 15.30'da Soma 'da faliyet gösteren bir maden ocağında , yangın çıkmasıyla başlayan olayda yüzlerce canımızı kaybettik.Türkiye İş Güvenliği Ve Sağlığında ki mütiş gelişmişliğini ve bu konuda ki dünyada ki yerini Yedinci Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı bitiminde tekrar gösterdi..
Duydun mu? Bir patlama duydun mu?

O kadar iyi gösterdi ki ülkem ,felsefesi olarak Yunus Emre'nin yaradılanı severim yaradandan ötürü lafını diline pelesenk etmiş devlet büyüklerimiz , malesef bu lafı hayata geçirmek konusunda pek başarılı olamamış olsa gerek ;sağ çıkartılan işçi kardeşim sedyede "Dur abla çİzmelerimi çıkartayım, sedye kirlenmesin demekte" O kadar aşalamışız ki işçi diye o kadar hor görmüşüz ki canının derdini bırakıp bulunduğu ortamı pislettiğini kısaca kendisinin pis olduğunu söylüyor işçi kardeşim.

Yapmayın ne olur böyle bir sistemde pislik bizim ruhumuza okadar işlemiş ki ,İşçimizin söylediklerinde ki derin manayı anlıyamadık..
 

Başbakanımız haklı ;

İngiltere'de, 1862 yılında madende göçük 204 kişi ölmüş. 1866'da 361 kişi , 1894 de patlama 290 kişi,Fransa'da 1906 da dünya tarihinin en ölümlü ikinci kazası 1099 kişi. Japonya 1914'de 687 kişi . Çin  1942 de ölüm sayısı 1549 yine Çin'de 1960 metan gazı patlaması 684 kişi. Ve Japonya'da 1963'te 458 kişi. Hindistan da 1975'te 372 kişi  ve Amerika da 1907'de 361 kişi ölmüş...
Başkanımız haklıda tarihlerde hiç  2000 li yıllar da büyük kayıplı kazalar neden yok sormak isterim.İdda ediyorum 2000 li Yılların en ölümcül maden kazası diye kitaplara geçecek SOMA...

Ölen her bir işçimiz sadece kendimi ölüyor  sanıyoruz, her evde başbakanımızın üç çocuk söylemi ile 3 öksüz ,bir dulla  gömülüyor aslında ülke.

Hiç baktınız mı bilmem video paylaşım sitelerini açın ve Maden şarkısı yazın karşınıza onlarca sayfa çıkacaktır. Bir şarkı neden yazılır , Aşk için , Özlem için , Umut için yazılır.Madende kaybettiğimiz o kadar çok canımız var ki  ; aşk gibi ,özlem gibi ,umut gibi şarkı tutturmuşuz dilimize..

    Duydun mu?
     Bir patlama duydun mu? 
     Duydun mu?
     Gaz birikmiş,
     Toz birikmiş,
     Bir kıvılcım buna yetmiş,
     Grizu Kozluyu titretmiş

     Titremeyle kuyu göçmüş
     Duydun mu? Duydun mu?
     Oyyy  Ahmet ölmüş şaban ölmüş,
     ...Musa olmüş,Yeniceli Recep ölmüş
     Hafızlar hep nefes kesmiş duydun mu?
     Duydun mu?

 

 

Onur  SÜRÜCÜ

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı 
Birlik İş Güvenliği Enerji İşçi ve Çevre Sağlığı Eğitim Araştırma Derneği (BİR-DER)  Gaziantep Başkanı

 
Toplam blog
: 4
: 624
Kayıt tarihi
: 29.04.14
 
 

Onur  SÜRÜCÜ A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı  Birlik İş Güvenliği Enerji İşçi ve Çevre Sağlı..