Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '13

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Duydunuz mu? İstanbul nefes alacak!

Duydunuz mu? İstanbul nefes alacak!
 

Dün elime ulaşan basın bülteni Eylül ayını neden sevdiğimi bir kez daha hatırlattı bana… Çünkü Eylül itibari ile kültür sanat hayatı hareketleniyor…

Söz veriyorum bu tarz güzel etkinlikleri sizlere daha sık duyurmaya çalışacağım… O zaman hemen programınızda yer açın çünkü “ULUSLARARASI KLARNET FESTİVALİ” başlıyor… Geçen yıl yapılan haberlerden aşina olabilirsiniz… İlki geçen yıl Edirne’de yapıldı ikincisi ise bu yıl; İstanbul’da 21-30 Eylül tarihleri arasında farklı mekanlarda yapılacak.

Organizasyon, Notist Yapım ve ünlü klarnet sanatçısı Serkan ÇAĞRI’nın sanatsal danışmanlığında gerçekleştirilecek.

Dünyaca tanınmış önemli  klarnet virtüözleri bu festivalde olacak…

Dünyaca ünlü klarnet virtüözlerin yer alacağı festivalde, workshoplere, söyleşilere ve film gösterilerine de yer verilecek. Virtüözün büyük ustası olarak bilinen Mustafa Kandıralı yıllar sonra ilk kez bu festivalin konuğu olacak…

 

Kültür Bakanlığı’nın ve Kral Medya grubunun da desteklediği 2. ULUSLARARASI KLARNET FESTİVALİ'nin festival programı ise şöyle:

21 Eylül 2013 – Genç Yetenekler Klarnet Yarışması–İTÜMustafa Kemal Amfisi, Maçka.

22 Eylül 2013–Açık Hava Konserleri - Ortaköy Sahne - İstiklal Tranvay Sahne.

23 Eylül 2013– AçılışKokteyli ve Vapur Faslı–Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi, Kadıköy.

24 Eylül 2013– Söyleşi – Workshop – Serkan Çağrı, Merve Nuvasil.

25 Eylül 2013– Usta’ya Saygı Konseri – 2. Uluslararası Klarnet Festivali açılış konserinin yapılacağı gecede, klarnetin efsane ismi ve unutulmaz şarkıların bestekarı olan Şükrü Tunar anılacak ve klarnetin yaşayan efsanesi Mustafa Kandıralı yıllar sonra ilk kez sahneye çıkacak. Klarnet ustası ve bestekar Şükrü Tunar’ın eserlerini seslendirecek sanatçılara Şef Orhan Şallıel yönetimindeki orkestra ve klarnet virtüözü Serkan Çağrı eşlik edecek. Gecede Mustafa Kandıralı da klarneti ile izleyenleri geçmişe götürecek. Eserleri seslendirecek sanatcilar: Ahmet Özhan, Emel Sayın, Gökhan Tepe, Gripin, Hakan Aysev, Linet, Melihat Gülses, Nurdan Torun, Öykü Gürman, Yavuz Bingöl, Yonca Lodi, Zara ve Ziynet Sali - Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Harbiye.

 

 26 Eylül 2013–Very Klezmer –Giora Feidman ve Gitanes Blondes –Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Harbiye. Klezmer müziğinin yaşayan efsanesi Giora Feidman’a Balkan ve caz müziğini ortak bir noktada buluşturan Gitanes Blondes eşlik edecek. 

27 Eylül 2013– Göksun Çavdar Project Konseri ve Söyleşisi - Özer Arkun, Fatih Ahıskalı, Serhan Yasdıman, Alp Türeci,  Eralp Görgün, ve Levent Yıldırım İTÜMustafa Kemal Amfisi, Maçka.

28 Eylül 2013– The Secret Trio Konseri ve Söyleşisi – Ara Dinkjian, Tamer Pınarbaşı, İsmail Lumonovski, İTÜMustafa Kemal Amfisi, Maçka / “Sarışınım”ve “Vazgeçtim”gibi pek çok bestesiyle tanıdığımız ud ustası Ara Dinkjian, kanunda yarattığı teknik ve üst düzey performansı ile bilinen Tamer Pınarbaşı ve klarnetin tüm dünyada ilgiyle takip edilen genç temsilcisi İsmail Lumanovski’nin biraraya gelerek oluşturdukları The Secret Trio, 2. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında biraraya geliyor. 

29 Eylül 2013– Master Meeting – Ivo Papazov, Neshko Neshev, Okay Temiz, Yıldız İbrahimova Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Harbiye. / Nefes kesen performansıile sınırlarızorlayan klarnetin efsane ismi Ivo Papazov, Türk ve dünya ritimlerinin tanınmış ismi, vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz, benzersiz yorumuyla tanınan akordiyonun önemli isimlerinden Neshko Neshev ve folk-caz müziğinin en güçlü seslerinden Yıldız İbrahimova ‘Master Meeting’ projesiyle aynı sahnede buluşuyor. 

30 Eylül 2013 – Film Gösterimi ve Söyleşi - Ara Dinkjian, Ivo Papazov, Neshkov Neshet İTÜMİAM Cevad Memduh Altar Seminer Salonu, Maçka.

 

Bilet satışları: http://www.biletix.com/

 

 

 

 
Toplam blog
: 50
: 794
Kayıt tarihi
: 25.09.12
 
 

Gazeteci... Serbest olarak özel röportaj ve yazılar hazırlıyor. Pr. medya Danışmanı olarak çalışı..