Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '08

 
Kategori
Güncel
 

Duygu somurusu de hitabet sanatidir

Turkiye Cumhuriyeti kuruldugundan beri ilk defa iktidar partisi icin kapatma davasi aciliyor. Iktidar partisi milletvekilleri adeta militan gibi calisarak anayasada guvence altina alinmis olan laikligi anayasadan cikarmak icin ellerinden geleni yapiyorlar. Secimlerde aldiklari oy ile istediklerini yapabileceklerini zannediyorlar. Milletin iradesine ipotek konuldugu safsatasina siginmaya calisiyorlar Kendilerine oy vermeyen yuzde elliucbucugu milletin iradesi olarak goremiyorlar. Iktidar partisinin hukuk tanimazligi, guc bizde istedigimizi yapariz anlayisi duvara tostluyor. Turkiye Cumhuriyeti savcisi cikip, Partiyi kapatmayi gerektirecek eylem ve soylemleri kanitlari ile birlikte ortaya koyuyor. Iktidar partisi panikte, yaptiklarina kilif bulmaya calisiyorlar. Hukuk tanimadiklari icin yargi surecindeki dava hakkinda konusulmamasi gerekirken, hem adaleti, hem yargi mensuplarini hemde komuoyunu etkilemeye calisiyorlar. Yani suc islemeye devam ediyorlar. Simdi gidip ULEMA`ya !!danisirlarsa sasmamak gerek. Iktidar partisi milletvekilleri duygu somurusunu, konulari saptirmayi cok iyi bilirler. Bu acilan dava ile ilgili olarak karsi fikirde olsalar da, hic kimsenin zil takip oynadigi falan yok. Basbakan birileri zil takip oynuyor diyor. Kendi kendileri ile celiskiye dusuyorlar. Secimde az oy almis baska bir parti icin kapatma davasina ses cikarmayan sahislar soz konusu kendileri oldugunda kiyameti kopartiyorlar. Bunlarin demokrasi anlayisi bu. Aslinda demokrasinin anlamini kavramis falan degiller. Halki turban konusunda ikiye bolen onlar, laikligi tartismali hale getiren onlar, Turkiye`yi islam devleti durumuna dusuren onlar, Turkiye`nin butun kurumlarina kendi zihniyetine sahip tipleri dolduran onlar, imamlarla ulkeyi yoneten onlar, Demokrasiyi arac olarak kullanan onlar, yiyen onlar, calan onlar, doymayan onlar ama suclu yaptiklarini yuzlerine vuranlar.

Yasama ve Yurutme erkinin karsisinda Yargi erki demokrasinin denge unsuru olarak bir kez daha kendisini gosteriyor. Savci uzerine dusen gorevi yapiyor. Zaten onun gorevi o, simdi cesitli cevreler savciyi yerden yere vurarak davayi actigina pisman ediyorlar.

Ben ucuncu milenyumda parti kapatilmasina karsiyim hele soz konusu dincilerin partisi ise kapatilmasini asla istemem. Cunku bu konuyu malzeme yaparak milletin duygularini somurecekler. Tipki cumhurbaskanligi secimlerinde oldugu gibi.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...