Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '21

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Duygusal Açlık

Duygusal Açlık Nedir
Merhaba canım arkadaşlarım duygusal açlık kilo almanızda en büyük etkenlerden biridir. Duygusal açlık yaşayan kişilerde beslenme düzeni değişiklik göstermektedir. Kimin de aşırı yeme isteği olur, kimin de yemek yememe gibi durumlar olur.
 
Duygusal açlık dönemlerinde iştahınız artıyor , yemeniz de artma oluyor mu canım arkadaşlarım bunu bastırmanız için size yardımcı olacağım.
 
 
 
Duygusal açlık dönemlerinde iştah nasıl bastırılır?
Canım arkadaşlarım duygusal bir nedenden açlık hissettiğimizde besinlere saldırdığınızda kendiniz kontrol etmekte zorlanıyorsanız yiyeceklerinizin en sağlıklı olanlarını tercih edin .
 
Tatlı isteği de çok artabilir bu artışı hurma ile şekersiz fıstık ezmesi sürerek tüketin canım arkadaşlarım. Tatlı isteğinizi yok etmenin en etkili yöntemlerinden biride tarçınlı Türk Kahvesi .. Yapılışını buradan öğrenebilirsiniz..
 
 
Meyve tabağı hazırlarsanız üzerine toz tarçın serpiştirebilirsiniz.
Kilo vermek sürecinde iseniz beslenme düzeninize çok özen göstermelisiniz.  Bu süreçte açlık hissinizin oluşmaması için ana öğünlerden en az 4 saat sonra ara öğün tüketimi yapmanız çok faydalı olacaktır. Ara öğün besinleriniz lif içeriği yüksek ve sizi tok tutacak besinleri tercih etmelisiniz. Bunlar yoğurt yanına kuru meyveler olabilir.
 
Vücudunuzdan ödem atmak istiyorsanız kesinlikle bol su tüketin. Bol su tüketimi ile ödem atımınız çok hızlandıracaktır.  Günde en 3 Litre su tüketimine çok önem vermelisiniz.
Su tüketimi gibi önemli bir diğer içecek ise bitki çay tüketimi. Günlük yaşamınızda en az 3-4 bardak tüketeceğiniz yeşil çay, beyaz çay gibi bitki çayları metabolizmanızın hızlandıracaktır ve vücuttan ödemin atılmasında oldukça etkili olacaktır.
Diğer en önemli konulardan bir diğeri ise mutlaka günde en az 45 dakika kadar spor yapmalısınız.
 
Eğer hala duygusal açlık dönemleriniz sık oluyorsa ve bu sebepten kilo veremiyorsanız mutlaka destek almalısınız kilo verebilmek içinde beslenme uzmanı ile beslenme planı hazırlamasınız.
 
Sağlıklı Ve Mutlu Olun.
 
Toplam blog
: 10
: 82
Kayıt tarihi
: 10.03.21
 
 

YouTuber, Beslenme Koçu Seher Akgül Kimdir? Gerek kişisel tecrübeleri, gerekse aldığı beslenme koçl..