Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '16

 
Kategori
İlişkiler
 

Duygusal ilişkilerinizi sürdürebilmek için, beklentilerinizi yüksek tutun (1)

Duygusal ilişkilerinizi sürdürebilmek için, beklentilerinizi yüksek tutun (1)
 

Buradaki enerji, bana gayet iyi geldi. Umarım sizin için de öyle olur.


Bugün en büyük sorunlarımızdan biri; duygusal ilişkilerimizi uzun soluklu yaşayamamamız, geniş zaman aralıklarına yayılmış sağlıklı, doyumlu, mutlu, umut vadeden yakınlıklar kuramamamızdır; kurduğumuz ilişkileri hakkıyla sürdüremememizdir. En azından, konuyla ilgilenenler için durum böyle.

Oysa yapılması gereken çok kolay. İlişkilerde beklentileri yüksek tutmak...

Kadın ya da erkek fark etmez. Duygusal tatmin, ancak beklentilerin karşılanmasıyla mümkün... İnsan sadece değer verdiklerinden bir şeyler umar. İster tensel, ister bedensel; ister şehvetli, ister şefkatli olsun karşılanması gereken... Adem'le Havva'dan beri, birbirlerini, başkalarını tamamlamak üzere yaratıldı insanoğlu. Sende bulunmayanı başkasında aramandan daha doğal ne olabilir ki? Yeter ki niyetinde kötülük bulunmasın.

Peki ne mi bekleyebilirsiniz ilişkinizden? Onu da şimdi anlatacağım:

Aşk, şehvet, tutku, erotizm bekleyebilirsin sevgilinden...

Sadakat, şefkat, bağlılık, samimiyet, içtenlik isteyebilirsin aşkından...

Çocuk yapmak, mutlu bir yuva kurmak, onu yakından tanımak; en normal ve anlaşılabilir taleplerindir.

İlgi beklemek, birlikte geçirmek üzere ya da senin için zaman ayrılmasını dilemen, hem beklentini, hem ilişkinize verdiğin değeri  yükseltir.

Birlikte seyahate çıkmayı, kitap okumayı, sinema  ve tiyatroya gitmeyi deneyebilirsin. Resim sergilerine, müzelere gidenlerden, müzayedelere katılanlardan neyiniz eksik?

Söyleyeceğimi küçümseme sakın: Yaşadığın şehrin; denizini, nehrini, kıyısını, köşesini arşınlayabilirsiniz karış karış...

Uzun sohbetler, keyifli yürüyüşler planlayın mesela. Paintbol oynamaya da, beyzbol kukalarını devirmeye de gidebilirsiniz birlikte.

Köpek gezdirin güzel kardeşim. Görülmedik park bırakmayın. Beraber kariyer planlaması yapmayı da unutmayın ha! Sevdiğinizin işyerini, ailesini ziyareti de ertelemeyin. Güne birbirinizin sesini duyarak başlamak da fena değil hani... Daha neler neler... Dahasını bir sonraki buluşmamıza sakladım. 

Gülen Adam kaçar. Hadi bana eyvallah!

 

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..