Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Duymayan kalmasın, AB'ne giremeyeceğiz!

Güler misin, ağlar mısın türünden bir haber; İstanbul Şişli’de yapılan bir fuhuş operasyonunda gözaltına alınan kadınlardan birisi karga tulumba polis aracına bindirilirken, çok kızmış olacak ki, “Biz Avrupa Birliği ülkelerinden geliyoruz. Siz bu kafayla AB’ye giremezsiniz” demiş. Buyrun bakalım, bir bu sektör kalmıştı AB ile ilişkimize ilişik olmayan. Ortada bir ilişki var ama hadi neyse detaya girmeye mahal yok!

Şimdi, arkadaş ne imâ etmek istedi acep? “Biz Avrupalılar bu konuda da sizden ileriyiz” mi demek istiyor? Bre cahil sen ne bilirsin? Bizim erkekler bu ince meselelerde bütün Avrupayı cebinden çıkartır, bu bir! Böyle belaltından vurmak da hiç yakışık almıyor haa! Bu da iki.

Hani birçok yönüyle Avrupalı olmaktan hava atan duydum, gördüm de böylesini hiç duymamıştım. Sanırsın hatun Oxford’da yüksek ihtisas yapmış, buraya da bilimsel araştırmaya gelmiş bizi beğenmez. Ama Allah için boş değilmiş kadın, uluslararası siyaset bilgisi var. Biliyor geldiği ülkenin yıllardır ne için uğraştığını. O da kendi alanından bir bakış atarak durum değerlendirmesi yapmış. Velhâsıl, bu kez siyasetdışı bir kanaldan AB’ye giremeyeceğimizin mesajı bir kez daha verildi. Duymayan, anlamayan kalmasın gayrı!

Bir an dedim, bu da Avrupa Birliğinin bir oyunu olmasın hani. “ Konuyu öyle bir yere bağlayalım ki, Türkler gurur meselesi yapsın, illâ da giricez diye daha da çok uğraşsın.” demiş olabilirler. Bu kafile de AB’nin yeni temsilci grubudur belki.

Onu bunu bilmem de, millî sektöre yapılan bu sataşma karşısında ilgilileri bozulmuş olabilir. Merak ediyorum, acaba oradaki müşterilerden biri dedi mi bu hatuna; “Senin temsil ettiğin bir AB ile bizim bir işimiz olmaz!”

Ne hâllere düştük Yarâb! Sen sonumuzu hâyr eyle.

 
Toplam blog
: 83
: 998
Kayıt tarihi
: 05.01.09
 
 

 "İnsan olmak başka bir şeydir. Ne dil, ne din, ne de milliyet ayırır. Ne seni, ne de beni kayırı..