Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

21 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Düz ova tiyatrosu

Düz ova tiyatrosu
 

Adı önce “Kürt açılımı” oldu, sonra baktılar sıkıntılar var, tepki var, vazgeçtiler bu isimden, adını değiştiriverdiler. Kürt açılımının adı bu kez “demokratik açılım” oluvermişti. Sonra ne düşünüp, ne tasarladılarsa bu isimden de feragat ettiler. Bu kez bizzat Başbakan gidilen bu yol haritasında “iyi şeyler olacağını” söyledikleri bu sürece yepyeni bir isim buldular: “Milli birlik süreci”.

Sayın başbakan bu sürecin uzun bir süreç olduğunu, “tahammül ettire ettire, hazmettire ettire” yürütüleceğini açıklıyor, kısa, orta ve uzun vadeli açılımların yapılacağını söylüyordu.

İçişleri Bakanının çalışmalarını meclise getireceği ve meclise bilgi verileceği beklenirken, geçen hafta Öcalan’ın avukatlarının açıklaması sonucu Türkiye’de gündem “altüst oluvermiş, Apo’nun talimatı üzerine PKK Mahmur ve Kandil’den 35 PKK’lıyı Habur sınır kapısından Türkiye’ye göndermeye karar vermişti.

İmralı talimatı her şeyin üstünde tutuluyordu. Anlaşılan “Milli birlik sürecine” İmralı’da dahil olmuş, “Dağdan iniş” başlatılıyordu.

İmralı, Kandil ve DTP kolları sıvamış, Habur’dan gelecek “eli kanlı canileri” beklemeye, sözde “barış elçilerini” kucaklamaya başlamıştı.

Yazılan bu oyuna ise onay veren “Milli birlik sürecini” gerçekleştirmek isteyenlerdi. AKP ise bu oyunun baş aktörü gibiydi.

Kandil ve Mahmur’dan sınıra gelenleri DTP ve yandaşları karşılayarak sahneye konulan oyunu oynamaya başladılar.

Sınırda biriken binlerce terör örgütü yandaşı PKK bayraklarıyla birçoğunun “elleri kanlı” barış elçilerini halay çekerek karşılıyordu.

Dağdan inenlerin tamamı “Abdullah Öcalan’ın talimatıyla geldiklerini, teslim olmaya değil, barış elçileri olarak geldiklerini, geçmişte yaptıklarından da pişman olmadıklarını” açıkça söylemelerine rağmen, “pişmanlık yasası kapsamında” değerlendirilerek tamamı serbest bırakılıyor, böylece PKK’lılar “düz ova tiyatrosunda” oyunlarını sahnelemeye başlıyorlardı.

Alkışlarla, çiçeklerle karşılananlar, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi; “Mekke-i mükerremden dönen hacı kafilesi” değildi.

Bunlar talimatla gelen, geçmişten pişmanlık duymayan sözde barış elçileridir. İşin acı tarafı ise bütün bunlar olup biterken “vatanın bölünmez bütünlüğü” için canını, kanını veren binlerce şehidimizin kemiklerinin sızlatılması, yakınlarının bu yaşananlar karşısında “damarlarındaki kanın” çekilmesidir.

Yine ibret alınacak bir diğer tarafı ise; Bursa’da Ermenistan’la yapılacak milli futbol müsabakasında, komşu cumhurbaşkanını “incitmeme” adına kardeş Azerbaycan bayraklarının toplatılarak kutulara atılmasıdır.

Ermenistan’ı üzmemek adına gösterilen hassasiyet ne acıdır ki bir avuç PKK militanının karşılanmasında gösterilmemiş, oluşturulan yüzlerce araç konvoyunda PKK bayrakları boy göstermesine rağmen devletin güvenlik güçleri tarafından seyredilmiştir.

Başbakan’ın da ifade ettiği gibi “daha yolun başında, sürecin başında” İmralı, Kandil, DTP şovu abartılarak “ayyuka” çıkarılmış, AKP ve hükümet oynanan bu oyunun ise seyircisi olmuş, heyecanla beklemektedir.

Gelişmeler gösteriyor ki; Artık önümüzde ki günlerde Öcalan’ın talimatları doğrultusunda her gün “bir süreç” yaşayacağız. Yarın Avrupa, bir hafta sonra Kandil, bir ay sonra Harkuk derken “düz ova tiyatrosunun” sahnelediği oyunları seyredeceğiz.

Bu oyunu sahneye koyanlar dikkat etmelidirler, bir tarafta neyle suçlandıklarını bilmeyen birçok aydın ve geçmiş de PKK ile mücadele etmiş, teröre direnmiş insanlar içerde yatarken, 25 yıldır terör eylemi yapan, kan döken, kundakda ki bebekleri katledenlerin “barış elçileri” olarak “düz ovaya” inmelerini bu millet daha ne kadar “içine sindirecek” daha ne kadar “dayanacaktır”.

Anaların gözyaşını dindirmek, akan kanı durdurmak hepimizin dileği ve isteği. Ancak dikkat edilmesi gereken şey “bir tarafı yaparken, diğer tarafı yıkmamaya” özen göstermek olmalıdır.

Sonsuzluk (Osman Özeker) 21.10.2009.

 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..