Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '12

 
Kategori
Anılar
 

Düzce Üniversitesi ve Düzce ile ilgili ne güzel Anılar biriktirdik.

Düzce Üniversitesi ve Düzce ile ilgili ne güzel Anılar biriktirdik.
 

Bugün 2010 yılı Mayıs ayında Burcu Göker-Eric Jenkins ikilisinin gerçekleştirdiği Türkiye Konser turnesini kaldığımız yerden anlatmaya devam edeceğim.

En son 12 Mayıs Konya Selçuk Üniversitesi konserini ve ertesi gün yapmış olduğumuz harika Konya gezimizi anlatmıştım. Araya önce bu yılki konser yazılarımız ve sonra bir hastalık girdi ve ben oldukça uzun bir zaman geçmiş anılarımızı yazmaya ara verdim.

12 Mayıs Konya Selçuk Üniversitesi Konserinden sonraki konser durağımız 17 Mayıs Düzce Üniversitesi ve 18 Mayıs Akçakoca Yüksek Okulu konseri idi.

Daha önceki yazılarımı okuyanlar iyi anımsarlar. Burcu Göker ve Eric Jenkins 2009 yılında Düzce Ünivesitesi Konuralp Yerleşkesinde yeni inşaa edilen Konferans Salonunun açılşında bir konser vermişler ve bu konser Üniversite çevresinde ve Düzce basınında çok ses getirmişti.Gene yazılarımı okuyanlar anımsarlar,Konser salonun inşası da Burcu için çok güzel anılar taşımaktaydı.

2010 yılı için Düzce Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr.Funda Sivrikaya Şerifoğlundan tekrar bir konser daveti alan Burcu ve Eric bu daveti büyük bir çoşku ile kabul ettiler. Zaten yıl içinde Eric, Burcu ve Funda hanım konser salonu için yeni bir piyano alımı konusunda haberleşmişlerdi. Bu yıl da gene geçen yıl konser salonunun ilk davetlisi olma şerefi gibi yeni alınan piyanoda ilk çalma şerefi bizim genç sanatçılarımızın olacaktı.

12 Mayıs sabahı bizi evimizden almaya gelen Rektörlük aracına binerken hepimiz çok heyecanlı idik. Bu heyecanımız çok sevdiğimiz bir dostumuzu ziyaret etmenin çoşkusu  kadar, yeni alınan bir piyanonun ilk yorumcusu olmanın duygularını da taşıyordu. Düzce Üniversitesinin ve onun çok değerli üyelerinin bizim için ne denli değerli olduğunu daha önceki yazılarımda bahsetmiştim.

O gün ilk konser Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi Konfeans Salonunda saat 18.00 gerçekleşecekti. Bizi almaya sabah gelen araç Düzce ili sınırlarına girdiğinde daha öğle olmamıştı. Bu kadar erken gelmemizin bir sebebi olduğunu ve bize çok güzel bir süpriz hazırlandığını birazdan öğrenecektik. Bizi Düzce'ye getiren araç Düzce iline girip şehrin içinden geçti ve şehrin dışında ağaçlık, harika bir yolda ilerlemeye başladı. Üçümüz de merakla aracın pencelerinden  bakıyorduk. Biraz gittikten sonra aracımız bir binanın önünde durdu. Binanın üzerinde Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu yazılı büyük bir tabela vardı. Bizi binanın kapısında daha sonra adını öğreneceğimiz Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Ayhan Şamandar Bey karşıladı. Tanışma ve hoşgeldinden sonra bizi makamında bir kahve içmeye davet etti. Kahvelerimizi içip, biraz dinlendikten sonra okulu gezmek ve öğrenciler ve öğretim üyeleri ile tanışmak için binayı dolaşmaya başladık. Yüksek Okulda Ebru, El Sanatları Atölyelerini büyük bir zevk ve merakla gezerken örenciler bize kendilerini tanıtıp, yaptıkları eserleri göstermek için sıraya girmişlerdi. Ebru Atölyesinde Ebru yapımı konusunda bilgi aldıktan sonra, El sanatları atölyesinde öğrencilerin yaptığı el sanatlarını inceledik. Bu arada Burcu'ya ve bana öğrenciler kendi yaptıkları harika kolyeleri armağan ettiler. Herbiri bir sanat eseri niteliğinde olan bu kolyelerı hala sevgi ile saklıyoruz. Okulun sergi salonundaki resim sergisini gezip, anı defterine bugün ile ilgili anılarımızı yazdıktan sonra Ayhan Bey bugünün anısına Burcu'ya bir Ebru tablosu  armağan etti. Bu tablo şu anda evimizin  en değerli  yerinde asılı duruyor .

Yörenin elsanatlarının da eğitimin verildiği ve zamanla büyük gelişim kaydeden Yüksek Okul gezısınden sonra öğle yemeği için nefis ağaçlar altında, dağların arasında bir tesiste bizim için hazırlanmış harika masanın başında bu çok güzel başlayan günün mutluluğu ile öğle yemeğimizi yedik ve kahvelerden sonra Düzce'ye doğru yola çıktık.

Artık saat 18.00 deki konsere hazırdık. Düzce Üniversitesi ve Düzce ile ilgili ne güzel anılar biriktirdiğimizin mutluluğu ile konser saatini beklemeye başladım.

Konser anılarımızı bir sonraki yazımda yazacağım.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..