Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '09

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Düzen

Düzen
 

VATAN


Yıllardır toplumlar üzerinde egemenlik kurmaya çalışan bir üst topluluk mutlak vardır ve var olmaya da devam edecektir. Bu toplulukların karşısında dimdik duran toplumlar ise zaman içerisinde kendi özlerinden koptuklarından asimile olmaya veya daha karmaşalı toplumlar ortaya çıkmaya mahkûm edilmişlerdir.

Bu oyunları oynayanların hiç ama hiç aceleleri olmamıştır. Çünkü tarih tekerrürden ibarettir. Bu topluluklar her daim tarihten ders almışlardır ve karşı toplumları kendilerinden daha iyi tanır hale gelerek gelecek için yatırımlarını ona göre planlamışlardır.

1980!li Yıllarda dünya harikası olarak nitelendirilen ve doğunun kurtarıcı projesi olan Güney Doğu Anadolu GAP halen bitmemiş ve bitirilmeye de pek niyet yoktur. Dünyanın kaliteli Tütünleri memlekette üretilirken 70 yılda kotalar ve yanlış üretim yaptırılarak tütün sektörünü bitirmişler ve kendilerine bağımlı hale getirmişlerdir. Dünyanın tahıl ambarı olan memleket ÇOK UTANÇ VERİCİ bir tablo ile karşı karşıyadır. Limanlarda izin onayı bekleyen filolarda buğdaylar beklemekte benim çiftçim ise mazot gübre derdinden tarlasını ekemez haledeyken aldığı tohumdan başka tohum elde edemezken bu ona hasıraltından sopa göstermekten başka nedir ki! Narenciye sıralamasında ilklerde iken eften püften bahaneler ile ihraç mallarına zarar vermeler ve malları geri göndermeler yıldırma değil de nedir?

Doğu illerinde pkk olaylarını yıllardır başımıza müptela ederek kendi halkını kendine düşman ettirme ve mazlumları kullanarak onlara değişik vaatlerde bulunarak GÜYA İNSAN HAKLARINI, GÜYA KADIN HAKLARINI, GÜYA ÇOCUK HAKLARINI bizlerden daha iyi koruduklarının teminatçıları olanlara ne demeli. Buralarda ki yer altı kaynaklarını bizlerden daha iyi bildiklerinden dir ki! hep buraları abluka altına almışlar ve buralarda gelişmelere izin vermemişlerdir.

Dikkatinizi çekerim. Ortadoğu projesi yavaş yavaş gerçekleşmektedir. yer altı kaynakları yer yüzüne çıkmakta üstü kapatılan ancak temelleri atılmış olan projeler gündeme gelerek hız kazandırılmaktadır. Memlekette bu kadar ova var iken verimli araziler varken sınırlarda ne istersin be adam yok mayınlar temizlenecek üstelik yabancı menşeylere verilerek kullanma hakları da onlara verilecek ha ha ha ancak gülünür yahu. Ama biz daima ağlanacak halimize gülmüşüzdür zaten. Bunlar da yetmiyor FINDIKTA dünyanın % 80 üretimi Karadeniz de olan fındık üreticilerini de sindirerek desteklemeleri çekip fındık üretimi yerine alternatif olarak KİVİYİ öne sürmeleri ne kadar açı vericidir siz düşünün artık.

ECDADIN KEMİKLERİ SIZLAMAKTA GELECEKTE SANA ECDAT DİYECEK NESİLDE KALMAYACAK UYAN ARTIK EY TÜRK HALKI UYAN MUHTAÇ OLDUĞUN DAMARLARINDA Kİ ASİL KANDA ÖZÜNE DÖN VE GEREĞİNİ BİR AN ÖNCE YAP……………….

ŞAKİR HAKAN GÖKŞEN

 
Toplam blog
: 84
: 2161
Kayıt tarihi
: 21.08.07
 
 

Sağlık sektöründe toplum sağlığı teknisyeni olarak çalışmaktayım. Yüksek okul mezunuyum. Konuşmay..