Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Düzen

Düzen
 

Bazen hayat o kadar çok haksızlığı taşır ki içinde anlam veremezsin olup bitenlere.. “Neden” diye başlayan sorgulamalar zihnini yormuştur. Kendini sadece işine odaklamış olman yetmez seni bu haksızlıkların içinden çekip çıkarmaya.. Gözlerinin önünde yaşanan bu duruma anlam veremediğin gibi sinirlerinde harap olmuştur..

Tam kendince çıkış yolları bulmuşken bir iğne gibi saplanır kalır beynine.. Oysa sen deliler gibi çalışıyorsundur.. Fakat aynısını göremiyorsundur başkalarında. Denge bir defa bozulmuştur ve düzeltebilmek için çaba sarf eden tek bir kuvvet bile yoktur.. Daha sonra yaşamayı bilen ve bilmeyen diye başlayan tartışmalar. Nasıl bilsin ki bu düzen içerisinde yaşamayı.. Kocaman bir boşluğa atılmış bir sürü insan.. Fakat içinden seçilenler ne kadar doğru ve neye göre yapılıyor diye düşünmüyor değilsin. Elma ve armut karıştırılıyor bu boşlukta.. Çalışan çalışmayan ayrımı yapılmıyor..

Duruşun farklı... Belki de değil. Ama anlamsızlıklar içinde anlam aramaya çalışan biri olmak daha da zor gelmiyor mu? Yormuyor mu seni bunları hep düşünmek.. Bilirim ki kaldıramıyor sinirlerin bu haksızlığı.. Yüreğin aklın belki alıştı sıkıntıya, zorluklara.. Fakat bu durum geçip gidecek ve sıkıntılar yerini güzel gelişmelere bırakacak. Öğrettiğin gibi bize çalışmak güzel olduğu gibi bu ortamda gösterilmesi gereken sabırda erdem… Şimdi içinde bir çağlayan… Usul usul dökülüp önce içine hızlanıyor sonra alabildiğince.. Çarptıkça sağa sola keskin bir bıçak gibi soğuk ama kıyıp geçecek kadar da acımasız.. Güçlü olduğunu biliyorum ve ne olursa olsun bu düzene yenilmeyeceğini de.. Belki bir sınav belki de güzel bir armağanın eline ulaşması için geçen süreç. Ne olursa olsun sağlam basacaksın ve seni savurmaya çalışan rüzgara karşı güçlü bir set yapacaksın…Biliyorum ki sen bu saçma düzen içerisinde hep ayakta ve güçlü kalacaksın.. Biliyorum ki içini ezip geçercesine koşup duran atları gün gelecek durduracaksın…

Resim Kaynağı : www.deviantart.com

 
Toplam blog
: 194
: 1525
Kayıt tarihi
: 04.08.06
 
 

1981 yılında aslında istenmiyor olsam da geç alınan karardan dolayı hayattayım:)) Haritacıyım ve işi..