Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '18

 
Kategori
Deneme
 

Düzeni Sağlamada Toplumu Fazla Sıkmak Doğru Değil, Serbest Denizde Köpekbalığı Daha Az Zarar Verir

Düzeni Sağlamada Toplumu Fazla Sıkmak Doğru Değil, Serbest Denizde Köpekbalığı Daha Az Zarar Verir
 

Serbestlik herkes için serbestlik, sanki sadece kötülere yarayacak, yaşamayı bilmeyenler diğerlerinin de yaşamalarını istemiyorlar değerlermiş ahlakmış bahane.

Bu gereksiz hatta kasıtlı hassasiyet yüzünden insanlar serbest ve rahat yaşayamıyorlar.

Suçluların üzerine üzerine gittiğiniz zaman daha çok hırçınlaşır adeta devletle inada girerler, bırak ne yaparsa yapsınlar, bahçenizin etrafında durup bekleyin. Yollarını kesin geçemesinler uçamasınlar.

Yapmak istediklerini yapamadıkları zaman kendiliklerinden vazgeçecekler, inlerine girmek de nedir, hiçbir anlamı yok, Batman’lık, üçünü yakalarsın beşi kaçar; rahat bırak bakalım ne yapacaklar, suç makineleriyle savaşılmaz, kapıda durursun çabaları boşa çıkar.

Bunlar yakalandıkları için değil yapmak istediklerini yapamayınca vazgeçerler. Bu ülkenin içişleri bakanı ben olmalıyım gerçekten, yemin ediyorum kilitlerim her tarafı sinek bile uçamaz!

Ben kapıda durur beklerim, cadde cadde sokak sokak ülkenin dört bir yanını sivil güvenlikçilerle kontrol altında tutarım. İt sürüsü gibi hırsız katil, inlerine girmekle biter mi, sanki kurt inine giriyor.

Kötülük/kötüler yok edilmez engellenir. Sadece güvenlik boyutu değil sosyal hayat, kurallar, yasaklar… Devlet her yerdedir ama sanırsın ki devlet yok. Serbestlik sosyal rahatlıktır, sıktıkça tersi olur.

Serbest ülkelerin güvenlik sorunu bile yoktur. Suçlular mutlu yaşayan insanları içinde rahat hareket edemezler. Yaptığından utanmak gibi bir şey. Bizim gibi otoriter ülkelerde daha fazla güvenlik sorunu vardır.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..