Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '12

 
Kategori
Spor
 

Düzenli olarak spor yapmanın faydaları

Düzenli olarak spor yapmanın faydaları
 

Düzenli olarak spor yapmanın faydaları saymakla bitmez


Düzenli spor yapma alışkanlığı küçük yaştan ednilip bir ömür boyu sürdürülebilir. Her yaşta başlanabilir ancak bir rahatsızlığı olanların ve / veya uzun süre spor yapmamış olanların önce bir doktor kontrolünden geçip yapabilecekleri spor hakkında onay almaları gereklidir. Yaş ve kondüsyon ne olursa olsun aşırı zorlamamalıdır bunun ölçüsü nefes nefese kalmamaktır.

Düzenli spor yapan insanlar kemik erimesi için ilaç almak zorunda kalmazlar, ileri yaşlarda düşüp kalçalarını kırmazlar çünkü spor kemiklerini zaten güçlendirir, kadınlar işe yaramayan selülit kremlerine para harcamazlar çünkü selülit diye bir problemleri olmaz. Düzenli spor yapan kadınların varis çoraplarına ihtiyaçları yoktur çünkü varis diye bir sorunları olmaz. Bel ağrıları çekmezler, bel ve boyun fıtığı olmazlar çünkü bel çevresi kasları kuvvetli boyunları düzgün olur. Deniz ve havuzda bikini / mayo giymekten çekinmezler çünkü utanacak saklayacak değil son derece muntazam vücutları olur.

Düzenli spor yapan insanların ciltleri parlak olur çünkü oksijen alma ve kan dolaşım sistemleri gelişmiştir, baş ağrıları, depresyon ve can sıkıntıları çok az olur çünkü spor mutluluk veren endorfin ve serotonin hormonlarını salgılatır. Merdiven çıkarken, bütün gün yürümekten yorulmazlar çünkü kas, kemik ve kalpleri kuvvetlidir. Devamlı moralleri bozuk olmaz çünkü aynaya bakınca vücutlarından iğrenmezler ve kendilerine güven kazanmışlardır. Düzenli spor yapan kadınların adet kanamaları düzensiz olmaz spor onu da düzene sokar. Sürekli “çok kilo almışsın” lafını duymazlar çünkü kiloları ideal ölçüdedir. Düzenli spor yapan kadınların güzellik salonlarına ve makyaj malzemelerine dünyanın parasını harcamaları gerekmez çünkü spor zaten onları güzelleştirir. Cinsel hayatlarında tatminsizlik yaşamazlar çünkü doktorların dediğine göre düzenli sporun cinsel performans üzerinde de olumlu etkisi vardır. Sürekli yeni kıyafete aşırı para harcamaları gerekmez çünkü yıllar önce aldıkları kıyafetlerin içine rahatça sığabilirer. Sosyal toplantılarda kimsenin ilgilenmediği bakmadığı insanlar olmazlar çünkü muntazam vücutları, kendinden emin güvenli ama mütevazı davranışları ve bakışları olur, ilgi odağı olurlar.

Düzenli spor yapan insanlar biyolojik yaşlarını gösteremezler 55 yaşında olduğunu söyleyince herkes hayretler içinde kalır, 35 – 40 gösteriyorsunuz der ve bunu derken samimidirler. Bu kadınlar Menopoz devresini sıkıntılı geçirmezler, çünkü doktorların dediğine göre menopoz yüzünden östrojen ve progesteron hormonları azalsa dahi düzenli spor menopozun olumsuz etkilerini en aza indirir. Erkeklerde de andropozun olumsuz etkilerini hafifletir. Tansiyon, diyabet, yüksek kötü kolesterol gibi şikayetleri çok nadirdir, düzenli spor kan basıncını ve kötü kolesterolü düşürür, trigliserid ve kan yağlarının aşırı yükselmesini engeller, bu nedenle düzenli spor yapan insanların damarlarının iç duvarlarında kötü kolesterol plakları oluşup damarları tıkamaz ve kalp rahatsızlıkları şikayetleri de çok nadir olur. Bu insanlar başka insanları kıskanmazlar çünkü başka insanlarda kıskanacak birşey bulamazlar ve özgüvenleri yüksektir. Hiçbir zaman ilgisiz kalmazlar çünkü hem erkeklerin hem de kadınların takdirini toplarlar tabi bazılarının da kıskançlıklarını.

Düzenli spor yapan insanların sebebi bulunamayan ağrıları olmaz, çünkü vücutlarındaki tüm sistemler sağlıklı bir şekilde işlemektedir. Aşırı stresli olmazlar çünkü kendilerinden memnun ve kendileri ile barışıktırlar. Hergün aynaya baktıklarında kendilerine hakaret etmezler çünkü hakaret edecek bir şey bulamazlar. Birisine el salladıkları zaman kollarının altı da sallanmaz çünkü kasları sıkılaşmıştır, vücutlarının herhangibir yerinde sarkma da olmaz. Karşı cins tarafından beğenilmeme endişeleri yoktur beğenen o kadar çok karşı cinsten insan vardır ki onları elemek vakitlerinin büyük bir kısmını alır. İşyerinde, okulda verimsiz çalışmazlar çünkü enerji dolu ve zihinleri açıktır. Yorgunluk nedir bilmezler çünkü rahat uyurlar ve sağlıklı işleyen vücut sistemleri, kuvvetli kas ve iskelet yapıları onları dinç tutar. Çocuklarına iyi anne veya baba olurlar çünkü mutlu, enerjik ve iyi rol modellerdir. Kendilerinden devamlı şikayetçi eş veya sevgilileri olmaz, çünkü iç huzurları vardır ve bu etraflarına da huzur verir. Olur olmaz şeylere sinirlenmezler, kendilerini kontrol edebilirler, çünkü spor beyindeki sinir hücreleri nöronların sayısını ve bu nöronlar arasında kurulan bağları artırır ve güçlendirir. Düzenli spor yapan insanları kimse dize getiremez!

Rasih Bensan 10 Aralık 2010

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..