Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '15

 
Kategori
İnançlar
 

Dynamo'nun yaptıkları 'sihir'mi 'ayet'mi?

Dynamo'nun yaptıkları 'sihir'mi 'ayet'mi?
 

İngiltere gibi gelişmiş devletlerin sihirle yüksek seviyede ilgilendikleri bilinenin ötesinde gelişme gösterdiklerini söylemek mümkündür.


Dünyanın konuştuğu Sihirbaz Dynamo’nın sıra dışı gösterilerini izlemeyenimiz yoktur herhalde?

Televizyon ekranlarından izlediğimiz kadarıyla Dynamo’nın gösterileri gerçekten günümüz Dünyasında insanları etkileyen harikulade, olağanüstü ve kerametvari hal ve hareketlerdir.

Dynamo ve benzeri kişileri izlerken “Bu apaçık bir sihirdir” mi diyeceğiz yoksa benzeri Hz. Davut ve Süleyman’a verilen “ilim” midir diyeceğiz?

Bence bu sıra dışı hareketleri yapanların bu işin nasıl yapıldığı veya keşfedildiği tüm insanlar tarafından bilinene dek gizemliliğini koruyacak ve milyonlarca insanı inanç bakımından etkileyecektir. Televizyonun keşfi olan görüntü ve ses aktarımını Bilim İnsanları ilk keşfettiğinde nasıl ki diğer tüm insanlar için bu keşfin sıra dışılığı ne idiyse bugün ki Dynamo ve Benzeri kişilerin yaptıkları sıra dışı hal ve hareketlerede bunların bir benzeri olarak bakmak lazımdır. Yani bu yapılanların arka planın da bilimsel bir keşfin varlığından bahsetmek mümkündür. Müslümanların, bu tip gösterilerin inançlarına zarar vermemeleri için mutlaka Neml Suresini ve sure üzerinde yapılan çeşitli tefsirleri okumalarını öneririm.

Kur’an da, Neml Suresinde Hz. Süleyman kıssası anlatılırken; Hz Süleyman’ın görünmeyen varlıklarla kurduğu ordudan bahsetmesi yine Melike Sebe’nin tahtının getirilmesinde İfrit’in sahip olduğu güç ve aynı ortamda bulunan kitap ilmine sahip bir başka kişinin ifritten daha fazla maharetli olduğunu göstererek; Melike Sebe’in maddesel cisim olan tahtının aynı anda mekan değişikliğine uğratılarak bulundukları ortama taşımaları hakkında verilen ilahi bilgiler biz Müslümanların günümüz Dynamo gibi sihirbazlardan etkilenmemek ve “Allah’tan başka tanrı yoktur” inancını zafiyete uğratmamak için aktarılan sıra dışı bilgilerdir. İlk keşfinde insanlığın geneli için olağanüstü, sıra dışı olan hal ve hareketlerin yeryüzünde Allah’ın yarattığı imkanlar aracılığıyla bilimin keşfinin izahıyla insanlar arasında normalleşmektedir. Yukarıda verdiğim Televizyon örneğinde olduğu gibi.  

İnsanlığın karşılaşabileceği sıra dışı olağanüstü hal ve hareketlerin izahı ve nasıl bir karşı tavır içerisine gireceğimizi anlamak için Kur’an-ı Kerim’e baktığımızda; bu tip hal ve hareketleri gösteren ve adına “mucize” dediğimiz Peygamberlerin dine davet için gösterdiği sıra dışı hal ve hareketler karşımıza çıkmaktadır. Bir de Neml Suresinde Hz Süleyman kıssasında bahsedildiği üzere Bilimin keşfedebileceği sıra dışı olaylar karşımıza çıkmaktadır. Kur’an da kesinlikle Hz. Muhammed as la birlikte nübüvvetin tamamlandığına göre bu tip insanların Peygamber olabileceği iddia edilemez. Geriye diğer bir şık kalıyor bu alandaki (sihir) bilimin yeni keşifleri.

Dynamo’nın hayatına baktığımızda kendi ifadesinden son derece gizemli bir grup olan içlerinde İngiliz Kraliyet ailesinden Prens Charles’in bulunduğu Magic Circle topluluğunun sihir ilmiyle uğraştığını anlıyoruz. Yakın bir gelecekte Dünya Devletleri arasında ki güç ve üstünlüğün sihir ilminde ki gelişmişlik ve sahiplikle doğru orantılı olacağını söylemek kahin olmayı gerektirmeyecek kadar açıktır.

Müslümanın bu sıra dışı olağanüstü hal ve hareketler karşısında imanını zaafiyete uğratacak yanlış algı operasyonlarına karşı dikkatli ve duyarlı olması gerekmektedir. Bu tip etkileyici operasyonların inancımız üzerinde tahribat yapmaması için Kuran- Kerim’i  yüzünden kıraat olarak değil anlayarak ve üzerinde düşünerek okumamız gerekmektedir.

“Sihir” denilen bu ilimde Müslüman diğer Dünya Milletlerinden geri kalmamalıdır.  İşte o zaman “sihir” Kuranın deyişiyle “gözle görülen belge” ye dönüşen birer ayet olacaktır. Aksi halde insanlarıın fıtratlarında ki bir güce inanma ihtiyacı istismar edilerek insanları kendi amaçları doğrultusunda kullanarak dünyevi iktidarlarını güçlendireceklerdir.

 
Toplam blog
: 53
: 1175
Kayıt tarihi
: 08.10.10
 
 

Mali Müşavir&Bağımsız Denetçi 1964 Doğumluyum. Çorum İli İskilip İlçesinde yaşamaktayım. Evliyim ..