Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '14

     
    Kategori
    e-Ticaret
     

    E- ticaret

    E- ticaret
     

    e-ticarette_basari


    Merhabalar;

    Bugün e-ticaret tanımını genel bir şekilde yeniden gözden geçireceğiz. Pozitif yanlarına değineceğiz. e-ticaret sektörünün pazar payından bahsedeceğiz. Son olarakta müşteri ve girişimci gözünden değirlendirmeleri anlatacağız. Vaktinizi çok fazla almamak için çok fazla derinlere inmeden yüzeysel bir anlatım gerçekleştireceğiz.

    Bildiğiniz üzre e-ticaret son yıllarda bilgisayarı ve interneti olan hemen her eve ulaşmış durumda. tüketicinin bu kanalı kullanabilmesi için sadece internet tarayıcısına girebiliyor olması yeterli olmuş durumda. Günümüzde kapıdan ödemelerde hat safhada çoğalmış durumda. Kredi kartınız olmasa bile alışveriş yapmak için sitenin numarasını telefon ile arayıp sipariş vererek ödemesini kapıda yapabiliyorsunuz. Bu toplumsal olarak hayatı kolaylaştıran bir vazgeçilmez olarak yerini almaya başladı. Gelecekte evinizden dışarıya adım atmadan, bakkallar bile internet üzerinden sipariş alırsa şaşırmayın.

    E-ticaretin kolay kullanımı ve zahmetsizliğinin yanısıra ürün bilgilendirmelerinide doğru ve hızlı bir şekilde öğrenebilmekteyiz. İstenirse hızlı bir şekilde ürün karşılaştırmalarıda yapılabilir. Bu rekabeti arttıran ve fiyat yelpazesini aşağılara çekmektedir.

    Son olarak bilinçli müşteri alışveriş yapacağı site hakkında küçük bir google taraması yaparak şikayetlerinin olup olmadığını kontrol etmelidir. Bu sitenin güvenlilirliği için önemli bir bilgidir. Bu sektöre giriş yapmak düşük bir sermaye gerektiriyor gibi gözüksede. Bu sektöre girmekten ziyade, sektörde tutunmak oldukça zordur. google araştırmalarına göre; 2013 verilerine göre 20 binin üzerinde e-ticaret sitesi aktif olarak bulunmaktadır. Ticaret sektöründeki pazar payı yüzde 18'e ulaşmış durumdadır.
     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 58
    Kayıt tarihi
    : 13.05.14
     
     

    ... ..