Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

E-günlükte ilgin mahalleli insanlar...

Merhaba sevgili e-günlüüm.
Günün güzel geçsin emi!
Bu sabah iş yerine yarım saat erken geldim. Çay demledim, cihazları açtım, (bilgisayar, modem, yazar kasa, yazıcı, telefonlar, radyo) Demmirleri çıkardım ve temizlik yaptım. Böylece sabah işe dinç başladım. Bazan yaparım. Erken gelince yapılan işlerden vücut ısınıyor ve kan dolaşımı hızlanıyor. Güne daha zinde başlanıyor. Tıpkı bir sporcunun koşu öncesi ısınma hareketleri yapması gibi:)
Değerli e-günlüğüm; Dün korktuğum başıma gelmedi. Yani o bayan iş yerime gelmedi. Ama bugün gelmez diye bir kaide yok. Bakarsın bugün gelir.
Geleceği varsa göreceği de var:)
Değerli e-günlüğüm; Bugün sana (biraz geç oldu ama) Mahalle de yaşayan insanları ve özelliklerini tanıtacağım. Aslında her mahalle de böyle benzer insanlar vardır ve aslında her mahalle kendi için de ilginçlikler taşır. (B=bayan, E=erkek)
Şu an taşındığım binadakilerden sözetmeyeceğim... Az çok biliyorsun günlük.
B1: Hastalık derecesin de titiz, evli ve bir çocuğu var, sürekli her şeyden şikayetçi, kedisi var ama sürekli kaçıyor, onu ilginç kılan şey şu: İki sene de bir araba alıyor ve hiç kullanmıyor. Araba sadece evinin camının önün de duruyor ve haftada iki kez arabayı yıkıyor. Dün yanından geçerken, 2 ay önce aldığı arabasının fren disklerinin paslandığını gördüm. Bundan önceki araba ile iki senede 350 km yapmış:) Yeni arabasını henüz kullanmadı:)
B2: Parkinson hastası ve çok titiz. Sürekli elinde bir bezle dolaşıyor ve her yeri temizlemeye çalışıyor. Onu ilginç kılan: Kağıt paraları bile yıkıyor:)
B3: Kocası öldükten sonra yüklü bir gayrimenkul ve nakit kaldı. Yetişkin bir kızı ve bir oğlu var. İkisi de kendi dünyalarında Onu ilginç kılan: 55 yaşın da olmasına rağmen, kocası ölünce 6 aylık bir durgunluğun ardından genç kız gibi giyinmeye ve sürekli süslenip dolaşmalara başlaması. Hatta eve geç saatler de gelmeye başladı:) Bu arada, nakit parayı ve gayrimenkulleri bir avukat yönetiyor. Her ay yüklü kiralar geliyor:) Çocukları evde iken başka beylerle kol kola eve geliyor. Ne derler: 40 ından sonra azanı...
E1: Gayrimenkul zengini ama her gün doktorlar da. Şeker, tansiyon, kollestrol, kalp, damar sertliği gibi bütün rahatsızlıkları yaşıyor. Dolgun bir geliri var ama doktorlara gidiyor. Onu ilginç kılan: 65 yaşında ve yalnız yaşıyor. Evine genç bayanlar girip çıkıyor. Sanırım para sadece doktorlara gitmiyor:)
E2: Emekli maaşı ile geçiniyor, her gece barlar da, evin de sürekli temizlikçi kadın, 4 kadınla evlenip ayrılmış, çok titiz, Onu ilginç kılan: Kimseyi beğenmiyor:)
E3: Ne iş yaptığı belli değil, fiziği düzgün, 30 lu yaşlar da, küçük bir köpeği var, günde 3 kez onu dışarı çıkarıyor, bazan evde yalnız bırakıyor ve hayvan sürekli ağlıyor, son model 3 adet arabası var ve eve sürekli birileri girip çıkıyor:) Onu ilginç kılan: Yalnız yaşıyor:)
B4: Kendisi hacı, sanırım gayrimenkul zengini, çok yaşlı ve 4 kızı, 9 torunu var. Herkes etrafında çember vaziyette, sürekli yardımına koşuyor ve ihtiyaçlarını gideriyorlar, her gün bir kızı gelip onu doktora götürüyor. Ama bana sorarsanız hacı teyzenin öbür dünyaya gitmeye hiç niyeti yok:) Korkunç tiz bir sesi var ve sürekli konuşuyor. Onu ilginç kılan: her ay veya üç ayda bir evinde ki yatılı bayanın değişmesi.
B5: Genç ve güzel, amerika da eğitim görmüş, mesai saatlerinde evde, ama çok yüksek kiralı bir daire de oturuyor. İki adet süs köpeği var. Kimse ile görünmedi. Genel de hava kararınca dışarı çıkıyor. Güzel bir arabası var, marka giyiniyor ve çok bakımlı. Onu ilginç kılan: Benden başka kimse iile selamlaşmıyor:) şaka şaka, köpeklerinin en az 5 çeşit elbisesi olması:)
B6: Mahallenin güzellik merkezi. Bütün haberler on da. Kim, kiminle, nerede, ne zaman gibi soruların cevapları onda. Onu ilginç kılan: Güzellik salonu var ama, hem çok şişman hem de güzellik ve bakım konusunda hiç bir bilgisi yok:)
E4: Polis emeklisi bir amca, alzimer hastası, 35-40 lı yaşlar da hiç evlenmemiş bir kızı, iki adet son model arazi jipi, ev, yazlık gibi gayrimenkullere sahip. Onu ilginç kılan: Her sabah, öğlen ve akşam bahçeye çıkıp eleri titreyerek kedilerle oynuyor. (beslemek yok, ilgi yok, sevmek yok) Sadece oynuyor. Uzun ince bir sopası var. Eğer kedilerden oynamayan veya yorulup kenara çekilen olursa onları cezalandırıyor ve kırbaçlarmış gibi hafif darbelerle vuruyor:) (eskiden kalma alışkanlık herhalde)
Sevgili günlük bu liste böyle uzar gider. Alkoliğimiz, delimiz, simitçimiz, eskicimiz, manavımız, arabalı zerzevatçımız bile var. Dışarıdan mahalle çok ama gerçekten çok sakin. Sessiz, huzurlu bir ortamı var. Bazan araba, insan bile geçmediği olur. Gel gelelim, her şeyin olduğu gibi mahallemizin de görünmeyen bir hatta bir kaç yüzü var.
O hatun bugün de görünmedi günlükcüğüm. Sanırım bu saatten sonra da gelmez. Eğer gelirse yarın manşet haber olarak yazarım:) Ne dersin? mesajı mı aldı, yoksa değişik planlar mı yapıyor:) Göreceğiz...
Bugün iki abone daha yaptım. Yaşasın!!!
İşler durgun, piyasa durgun, ortalık sakin. Yaşam devam ediyor.
Bu gece köpeğimle cadde ye ineceğiz, vakit bulursam bahçede bellenecek çok az yer kaldı onları bitireceğim.
Şimdilik hoşçakal sevgili e-günlüğüm. Yarın görüşmek üzere.
Biliyor musun? Herhangi bir okyanus'un en uzak olduğu nokta cin miş.
Güzel söz: "Öğrenme sanatının unsurları: İrade, disiplin ve zamandır." MARCEL PREVOST

 
Toplam blog
: 512
: 549
Kayıt tarihi
: 06.02.08
 
 

Bir varmış, bir yokmuş... Sağlık, huzur, mutluluk. Başka hiç bir şeye önem vermem bu hayatta. Bu yüz..