Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

E-günlükte nitelikli kadın ve nitelikli erkek

Çok uzun zamandır dillerde dolaşıyor. Kadınlar ve erkekler arayışlarına bir boyut katıp değişik istemler içine büründüler. Kadınlar "adam gibi adam" arıyor, Erkekler "kadın gibi kadın" arıyor. çoğu kafasında profilinide çizmiş. "şöyle olmalı, böyle olmalı" gibi beklentiler de yapılmış... Anlamadığım şey, neden "gibi" sini arıyorlar. Yani adam aramıyor, adam gibi arıyor. Klonlanmışını arıyor. Kadın aramıyor, kadın gibi arıyor, sunisini arıyor... Adamı buldun da fazla mı geldi gibisini arıyorsun, veya kadını buldun da fazla mı geldi, bol mu geldi, aştımı ki gibisini ararsın? Yok almıyayım. Gibilerle, müsvettelerle, kopyalarla hiç işim olmaz. O gibilerden ortalıklarda o kadar çok var ki, isteyen seçsin, beğensin alsın. Şöyle denebilir: "Adam nitelikli adam" veya Kadın nitelikli kadın"... Ayrıca ek olarak açılımıda yapılır. Gibi neymiş., akşam kendisi ile, gündüz gibisi ile mi zaman geçireceksin? Adam kişiye Kadın, Kadın kişiye Adam gerek. Olmazsa olmaz.

Merhaba e-günlüğüm; ironik bir paragraf oluşturmuşsun ben uyurken yine... Ne o, yoksa senelerdir arayıp, bulamadığın "kadın nitelikli kadın" meselesini mi açtın yine. On yıllar önce de bu konu ile ilgili döktürmelerin vardır, bilirim. Dişilerin çok olduğunu, kadına rastlayamadığını söyler durursun. Boşver bu kısır döngüyü, keyfine bak. Nasılsa yakın zamanda başka boyuta geçeceğiz. Bakarsın orada kavramlar ve uygulamalar çok farklıdır...

Dün gece annem biraz ateşlendi ama şimdi yine iyi. Ateşi bir çıkıyor, bir iniyor. Bir de kendisi mücadele etse, hemen kalkacak ayağa. İyice salıyor kendini, beyin gücünü kullanmıyor, yaşama meydan okumuyor. Yaşamın ve getirdiği zorluklarla mücadele etmenin yorgunluğu okunuyor gözlerinde. Söz dinlemiyor. İçinden bir şeyler planlıyor gibi. Bu akşam yine yanına gideceğim.

Değerli e-günlüğüm; dün gece normal olarak oğlum ve arkadaşları bende idi. Yine kadınlar, cinsellik, seks ve yine uzun uzun sohbetler. Bütün soruların cevapları, anekdotlarla, fıkralarla süslenerek verildi. Hepsi saç traşı olmuş ve adama benzemişler. Hepsinin yakışıklılıkları meydana çıkmış. Boss her geleni tek tek kokladı, aradı ve onaylayıp bahçeye aldı. Daha sonra bizi rahat bırakması için büyük bir kemik verdim. Yine geç yattım ve akşamdan kalma olarak işe geldim.

Bu gün siparişlerim vardı ama halen gelmedi. Sanırım beni en sona bıraktılar. Tabi bu bayide güleryüz ve sohbet var. Sanırım birazdan gelir. Bu yüzden seni biraz geç yollayacağım e-günlüğüm.

Trafik bir felaket. İlerlemiyor ve akşam servislerinde çok zorlanmaya başladık.

Linda ile Yemeğimizi yedikten sonra, geç de olsa kamyon geldi. (18:00) Gelmese idi pazartesi günü susuz kalmıştık.
Şimdi Elmar damacanaları siliyor ve yerleştiriyor. Birazdan ben de ona yardım edeceğim. Daha sonra da saat 19:30 da paydos edeceğiz.

Pazartesi iyi haberlerle yazışmak üzere. Hoşçakal e-günlüğüm.

Biliyor musun? Sıcak su, soğuk sudan daha ağırmış...
Güzel söz: "Eğer yapabileceğinizi düşünürseniz, yapabilirsiniz. Yapamayacağınızı düşünürseniz, haklısınızdır..." Mary Kay Ash

 
Toplam blog
: 512
: 549
Kayıt tarihi
: 06.02.08
 
 

Bir varmış, bir yokmuş... Sağlık, huzur, mutluluk. Başka hiç bir şeye önem vermem bu hayatta. Bu yüz..