Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '14

 
Kategori
Spor
 

E-Jestler "Sahaya" Yansıyacak mı?

E-Jestler "Sahaya" Yansıyacak mı?
 

Şu kızlardan Allah razı olsun.. THY Euroleague finalinde karşılaşan basketbol takımlarımızdan bahsediyorum..

Bir anda; edilen küfürleri, futbolcuya fırlatılan içki şişelerini, meşhur su savaşlarını, yakılan polis arabalarını, kafası yarılan antrenörleri... Hepsini ve daha fazlasını unutturmanın yolunu açtılar.

Her iki kulüp; şimdilik web sayfaları üzerinden ve CEO seviyesinde "jest"leşmeye başladılar. 

Eminim bir çok kişinin de yüreğine su serptiler şu kuraklık arefesinde.. 

Öyle bir zamandayız ki; hem gerçek anlamda hem de mecazen kuraklığın bir adım önündeyiz.

Gerçek anlamda kuraklık bizi yakalar ya da yakalamaz; Allah'ın bileceği iş.. Karışmayız, karışamayız sonuçta..

Ancak son birkaç yıldır, özellikle siyaset ve spor çevrelerinde süregelen "ayrılık-gayrılık" çekişmeleri, bizi susuz kalmaktan daha vahim bir kuraklığa sürüklüyor.

Mevzu bahis Galatasaray ve Fenerbahçe olunca; toplumdaki "ayrışma" ya da tam tersine "bütünleşme" zaman zaman yer değişse de, son 20 yıla baktığımızda ayrışmanın açık ara önde olduğu söylenebilir.

Bunun sebeplerini analiz etmeye kalktığınızda da, her iki tarafın başkanlarından tutun, kırk yılda bir maç izleyen taraftarına kadar herkesin payı olduğu açık bir şekilde görülür. 

Hazır bu "e-jest" dönemi başlamışken, geçmişte takılıp kalmak yerine, herkesin ileriye bakması daha hızlı sonuç verir. Hata, insana mahsustur ve herkes hata yapar. Ancak kendi hatasını görmeden; karşısındakini eleştiren insanlar (özellikle yöneticiler) ile bir çözüm umudu taşımak, samanlıktaki iğnenin bulunacağı ümidini taşımak ile eşdeğerdir. 

Dileğimiz ve temennimiz, bu karşılıklı "jestleşmelerin" "faaliyetini" görmek, başkanlar seviyesinde yeni bir milat başlaması yönünde. 

Benim çok fazla ümidim olmasa da, bir parça ümit var. Elbette ki her şampiyonluk her başarı beraber kutlanmayabilir, her seferinde rakipler bunu kaldıramayabilir.. Ancak bugün atılacak böyle bir adım, hem yay gibi gergin tribünleri rahatlatır, hem başkan ve yöneticiler birbiriyle didişmekten yapamadıkları işlerini yapmış olur, hem de kamuoyu birazcık "asıl" dertleriyle uğraşmaya zaman bulur.

Her şeyi zaman gösterecek sonuçta. Ama bu yapılmaya çalışılan şey en kısa zamanda oldu, oldu!  Yoksa; ikinci bir Galatasaray-Fenerbahçe Avrupa finalini bekleyene kadar elimizdekilerden de oluruz.

 
Toplam blog
: 93
: 585
Kayıt tarihi
: 27.01.09
 
 

Elektronik ve haberleşme mühendisiyim. Galatasaray taraftarı; evli; 1 erkek çocuk babasıyım. ..