Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '16

 
Kategori
Teknoloji
 

E-kitap okuyucular

E-kitap okuyucular
 

Merhaba Arkadaşlar

Uzunca bir araştırma sonucu benim de almaya karar verdiğim e kitap okuyuculardan bahsedeceğim. Evet, neredeyse birçoğomuz tabletlerden ya da geniş ekranlı telefonlarımızdan kitap okumuşuzdur. Özellikle tabletler bu konuda çok cazip gibi yalnız e kitap okuyuculardan ayrıldıkları bariz noktalar var, en başta tabiki ekran ve ışık konusu.

Telefon ya da tabletlerden uzun süre kitap okumanız biraz zor çünkü dışarı verdikleri ışık ve ekran özelliği sebebiyle bir süre sonra gözlerinizde yanma ve yorulma hissediyorsunuz. E kitap okuyucularda ise farklı bir ekran teknolojisi ve şu an bazılarında olmak üzere farklı aydınlatma özelliği var. Aslında e kitap okuyucu cihazlar tamamen kitap okuma üzerine yapılmış. Okurken uzun süre okumanıza imkan sağlıyor ve gözlerinizde diğer cihazlar gibi etki yapmıyor. Bende elime ulaştığından bu yana epey karıştırdım ve okumaya başladım gerçekten farklı olduğunu hissediyorsunuz.

Benim bu konuda tercih ettiğim marka Kindle Paperwhite 3 oldu. Piyasada tabi ki farklı model ve markalar mevcut. İnternet üzerinden indirdiğiniz e kitapları bağlantı kablosu aracılığı ile yada Amazon üzerinden yaptığınız üyelik sonucu online olarak aldığınız kitabı gönderiyorlar. Aslında buna pek gerek kalmıyor çünkü piyasada birçok kitabın e kitap versiyonu mevcut. Ciddi manada kitap okuyan insanlar artık bunlara yöneliyor, kitaplarını hiç yanından ayırmayan ve hangisini yanıma alsam diye kararsız kalanlara güzel bir çözüm de sunuyor. İçerisine binlerce kitap yükleyebildiğiniz gibi taşıma olarak da o kadar pratik cebinize dahi sığabilir.

Yeni yeni bazı özelliklerini keşfettiğim kitapta başlıca şunları yapabiliyorsunuz.:

1- Çok sayıda kitap yükleyerek elinizin altında birçok kitap olmuş oluyor.

2- Gece yatarken dahi karanlık ortamda okuma imkanınız oluyor.

3- Taşıma konusunda çok pratik ve gayet hafif her yere götürebilirsiniz.

4- Dil öğrenirken pratik amaçlı yabancı kitaplar okuyan kişilere sözlük imkanı sunuyor yani bilmediğiniz bir kelimenin üzerine basılı tuttuğunuzda size anlamını gösteriyor.

5- Cihazlarda ara ara güncellemeler geldiği için farklı özelliklere kavuşabiliyorsunuz.

6- Kitap okurken altını çizme, cümle yada paragrafla ilgili not alabilmenizi sağlıyor.

7- Benimde yeni öğrendiğim ve şuan uyguladığım bir özellik daha ise cihazda tanımlı mail hesabınız üzerinden güncel haber sayfalarını ve yazarları takip edebiliyorsunuz. ( Kindle dışında diğerlerinde olan bir özellik mi bilmiyorum)

Evet arkadaşlar başlıca bunlar ama farklı özellikler de tabi ki mevcut almak isterseniz ve okumayı seviyorsanız tavsiye etmek amaçlı bunları yazıyorum. Şimdilik genel özellikler olarak bunlardan bahsettim. Ara ara farklı özellik ve ayarlar konusunda da yazılar yazacağım. Detaylı bilgi ve sorularınız için buradan adresime ulaşabilir ve mail atabilirsiniz. Teşekkürler

 
Toplam blog
: 6
: 125
Kayıt tarihi
: 25.08.16
 
 

Araştırma yaptığım ve tecrübe ettiğim konularda yazmaktayım. Web sitesi kurmak, wordpress kurulum..