Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '15

 
Kategori
İnternet
 

E-posta ile gelen cryptoLocker virüsü

E-posta ile gelen cryptoLocker virüsü
 

Devlet kurumları adı ile gelen virüs


Bir çoğumuzun faturaları ödeme gibi bir derdi vardır. Aylık olarak takip ederiz ve son günü geçmeden ödemek için elimizden geleni yaparız. CryptoLocker virüsü de insanların bu zayıf yönlenlerini kullanarak hem para karşılığında dolandırmak hem de dosyalarınıza zarar vermek için programlanmış bir virüs çeşitidir..

Bilgisayarınızda bulunan; txt, doc, rar, zip, xls uzantılı dosyaları kendine özgü bir md5 algoritması ile şifreleyip kullanılamaz hale getirmektedir. Öyle ki, bunun bir çözümü olduğunu ve bu çözümü gerçekleştirebilmek için de astronomik rakamlarda satılan ve aslında hiç bir işe yaramayan programı satın almanızı ister.

Bu virüs yüzünden, birçok devlet kurumu ve özel sektörde hizmet veren firmalar açıklama yapma gereği duymuş hatta anasayfalarında yayınlamışlardır.

Bu virüs genelde e-posta yolu ile bulaşıyor. Hedefte ise kurumsal firmalar var.

Örneğin; Ödemesini yapmadığınız XXXXX Numaralı faturanızın son ödeme tarihi geçmiştir. Günlük XX TL tutarında faiz binmektedir. Faturanızı görüntülemek için tıklayınız. 

Faturayı görüntülemek için tıkladığınız anda bilgisayarınıza virüs iniyor ve açtığınız anda ise kullanabileceğiniz tüm dosyalarınız şifreleniyor. Sizi şu şekilde bilgilendiren bir uyarıyı ekranda görüyorsunuz: Dosyalarınız CryptoLocker ile şifrelenmiştir. Şifreyi çözmek için aşağıdaki programı satın alabilirsiniz.

Kesinlikle programı satın almayın veya bu kişi/kurumlara kesinlikle para göndermeyin. Çünkü bunun karşılığında sizlere herhangi bir geri dönüş olmayacağı gibi umudunuz da yarım kalacaktır.

Son zamanlarda, Adınıza bir kargo geldiği, veya XX şirketi adı ile tarafınıza bir sipariş gönderildiği gibi farklı çeşitleri de bulunuyor. 

Bu virüslerden korunmanız için antivirüs yazılımınızı güncel tutmanız yeterli olur. Ve antivirüs programlarının engellediği dosyaları ısrarla açmaya çalışmayınız. Ne yazıkki bu virüsün bulaştığı dosyaları temizlemek henüz mümkün değildir.

 
Toplam blog
: 2
: 543
Kayıt tarihi
: 28.11.13
 
 

Ankara, 1992 doğumluyum. Bilgisayar Programcısıyım. Teknoloji ve bilime olan ilgim beni sürekli a..