Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-ticaret facebook store sayfa eklentisi ile satışlar artar mı?

Facebook 2013 yılında Türkiye'de en çok kullanılan ve en çok vakit geçirilen sosyal paylaşım sitesi olma ünvanına sahip bir site. 2014 yılında ver ilerleyen yıllarda da en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi olmaya hazır. Yapılan paylaşımlar, eklenen fotoğraf ve videolar, önerilen siteler, yorumlar ve daha bir çok özelliği ile insanların vazgeçilmezleri arasına girmiş durumda. 

Türkiye'de Facebook Kullanıcı Sayısı

Yapılan araştırmalara göre ise her ay 33 milyonun üzerinde üye Facebook'a giriş yapıyor. Bu üyelerden yaklaşık 20 milyonu ise her gün aktif olarak Facebook sitesini kullanıyor. 1 milyonun üzerinde kullanıcı ise günlük 8 saatin üzerinde bu siteyi aktif olarak kullanıyor. Durum böyle olunca Facebook djital pazarlama sektörünün en büyük hacmine sahip kanallardan biri haline geliyor. 

E-ticarette Facebook'un Önemi

E-ticaret sitesi olanlar, sitelerini Facebook üzerinde tanıtabilmek için, bu sitenin vermiş olduğu ayrıcalıklardan faydalanabiliyor. İşletmelerinin tanıtımları yapabilecekleri bir Facebook sayfası açarak satmakta oldukları ürünlerin tanıtımlarını yapabiliyorlar. Yapılan paylaşım sayısı ve istekler arttıkça sayfanında da beğenilme oranı o derecede artıyor. E-ticaret sitesi içerisinde paylaşılan Facebook eklentileri ile de direk olarak işletme kendi sayfasını beğendirebiliyor. Zamanla artış gösteren ve yüz binleri bulabilen sayfa beğenme sayıları sayesinde sitede bulunan ürünlerin tanıtımı saniyeler içerisinde on binlere yapılabiliyor. Facebook bir tek sayfa aça özelliği değil aynı zamanda entegre olarak çalışabildiği taktirde ürünlerinizin satışlarını kendisi üzerinden de yapabilmenizi sağlayabiliyor.

E-ticarette Facebook Store Eklentisi

E-ticaret paketlerinde mevcut olarak bulunabilen Facebook Store eklentisi sayesinde, sitenize eklemiş olduğunuz ürünleri aynı zamanda sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden açılan Store ile de satışa sunabiliyorsunuz. Ürün özellikleri, fotoğraflaır ve aynı zamanda fiyatları ile birlikte ürünlerinizin tanıtımını rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Bu sayede hem sanal mağazanız üzerinden hem de milyonların tercihi sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden tanıtım yapabiliyorsunuz.

E-ticaret Facebook Store Sayfa Özelliği Satışları Arttırır mı ?

Sosyal paylaşım sitesinde aktif bir şekilde yer alıyor ve yapmış olduğunuz paylaşımlar sayesinde beğenilerinizi 10 binlerin üzerinde çıkartabiliyorsanız e-ticaret Facebook Store özelliği satışlarınıza elbette ki arttıracaktır. E-ticaret sitenize sayesinde zamanla bu sayılara çok rahat bir şekilde ulaşabileceksiniz. Yapacağınız paylaşımlar sayesinde ise sizi takip eden potansiyel müşterilerinize ulaşabilecek ve bu duruma paralel olarak satışlarınızı arttırabileceksiniz. 

Facebook Sayfası Nasıl Açılır ?

Facebook, e-ticaret, sayfa ve store ile ilgili detaylı bilgilendirmelerde bulunduk. Ancak bu bilgilendirmelerden önce e-ticaret siteleri için Facebook sayfasının nasıl açılacağını bilmeniz gerekir.

 

 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..