Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '17

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-Ticaret Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey!

E-Ticaret Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey!
 

E-Ticaret Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey!


İnsanoğlunun var olmasından hemen sonra akıllara kazınan tek soru alışveriş olmuştur. İlkel dönemlerde takas yöntemini gündeme getiren insan bir şeyler verip bir şeyler almayı tercih etmiştir. Bu tercihin sonucunda tatsız bir rekabet ortamı ile karşılaşan insan sonrasında parayı bulmuştur. Peki, para günümüzde nereye geldi? Paranın şu an gezip dolaştığı yerler inanın çok farklı. Bu karışık giriş cümlelerinden sonra sizlere paranın dolaştığı en garip yeri anlatacağım. E-ticaret ortamı paranın bulunduğu en garip ortamlar arasında yer alıyor. Gelin bu gizemli dünyaya yakından göz atalım!


Ticaretin E’si Mi Olur?
Dükkân temizliği yapmadan ticaret mi olur? Diyen emekçi ticaret erbaplarımız için bu konuyu anlatıyoruz. İnsanların günümüzde en çok zaman geçirdikleri ortam sanal olsa dahi internet olarak karşımıza çıkmaktadır. İnsanlar alışveriş mantığını dünya geneline yayabilmek ve daha fazla ürün potansiyeline ulaşmak için internet üzerinden ticaret gerçekleştirmektedir. Bu satışlar artık hemen her sektör tarafından yapılmaktadır. Hizmet ve ürün herkesin bildiği üzere farklı şeylerdir ve e-ticaret bu iki ürünün tamamını satmaktadır.


E-Ticaret Nasıl Yapılır?
Dükkanların sitelere dönüştüğü şu günlerde E-Ticaret yapmanız için ihtiyacınız olan tek şey bir sitedir. Sitenizin E-Ticaret yeterliliğine sahip olması yani alışveriş ortamı özelliklerini barındırması gerekmektedir. Bu tarz sitelere sahip olmak istiyorsanız bu işlerle uğraşan firmalardan destek almanızı öneririz. Belli ücretler karşılığında ticaretini yapmak istediğiniz ürünlerin sergileneceği bir siteye sahip olabilirsiniz. E-Ticaret için azim ve kararlılık ilk adım için çok önemlidir.


E-Ticaret Ve Müşteri Potansiyeli
E-Ticaret internet üzerinde yapılan bir iştir. Yani kendinizi insanlara gösterdiğiniz sürece sahip olduğunuz müşteri kitlesi internet kullanan insanların tamamıdır. En hareketli cadde de açılan bir dükkân bile bu kadar fazla insana ulaşamaz. İnsanların sizleri görmesi için yapacağını reklam ve ürün satış çalışmaları daha çok insana ulaşmanıza fayda sağlayacaktır. Ancak E-Ticaret bir risktir. Bu riskin de azımsanmaması gerekmektedir. Girişimcilik denilen unsurun ilk adımı olan bu sektörde risk sizin yol arkadaşınız olmalıdır!


E-Ticaret Ortamında Neler Satılabilir?
Müşteri potansiyelinin milyarlara denk olduğu düşünülürse E-Ticaret ile hemen her şey kolaylıkla satılabilir. Ancak doğru merkezlerde yapılan çalışmalar bu satış potansiyelini mümkün kılacaktır. E-Ticaret üzerinden un satabilirsiniz. E-Ticaret üzerinden yaptığınız basit bir bilgisayar ürününü de satabilirsiniz. Sanıyorum her şeyi satabileceğinizi anladınız. Oldukça geniş bir platformda satış yapmak için ürün portföyünüz çok geniş olmalı. Ürünlerinizi iyi tanımanız gerekiyor. Yoksa satışlarda başarıyı yakalayamazsınız.

E-Ticaret Ve Reklam
Reklam ticaretin her aşamasında yer almalıdır. Reklama harcanan para er geç işletmeniz bünyesine bir şekilde dönecektir. Bu bilinçte interneti düzgün okumanız veya okuyabilen biriyle anlaşıp mantıklı alanlarda güzel reklamlar vermeniz gerekmektedir. Mesela ürününüz kadınları ilgilendiriyorsa Facebook başta olmak üzere reklamlarınızı verebilirsiniz. Bu sayede ürünlerinize olan tanınmışlık oranı daha yüksek olacaktır.

Kaynak: https://www.huseyinonur.com.tr/e-ticaret-hakkinda-bilmek-istediginiz-her-sey/


 

 
Toplam blog
: 3
: 110
Kayıt tarihi
: 11.09.17
 
 

Blog Yazarı  ..