Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '12

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-ticaret için büyük fırsat

E-ticaret için büyük fırsat
 

Öncelikle e-ticaret ne olduğu sorusuna cevap vererek başlamak istiyorum:

E-Ticaret için verilebilecek tek bir tanım yoktur. Bazı görüşlere göre, e-ticaret (ECommerce),her türlü malın ve servisin bilgisayar teknolojisi, elektronik iletişim kanalları ve ilgili teknolojiler (akıllı kart-smart card-, elektronik fon transferi -EFT-, POS terminalleri,faks gibi) kullanarak satılması ve satın alınmasını kapsayan bir kavramdır. Başka bir görüşe göre ise e-ticaret, ödeme işleminin internet üzerinden yapıldıği alış-satışları içermektedir.

E-Ticaret yoluyla oluşan ekonomi de, dijital ekonomi, elektronik ekonomi (e-ekonomi) olarak tanımlanmaktadır.

E-ticaret'in gittikçe yaygınlaştığı, geleneksel ticaret ve alışverişin gelişen dünyada yerini e-ticarete bıraktığı şu günlerde ciddi fırsatlar ve kampanlar  birbiri ardına sıralanıyor.

E-Ticaret şirketlerin, girişimcilerin, iş sahibi olmak isteyenlerin önemli bir alternatifidir.

E-Ticaret ile düşük maliyetlerde işinizi kurmanız mümkün.Kira gideri yok, personel gideri yok, stok gideri yok.Yani kısacası az gider ile kazanma şansınız daha yüksek.Klasik ticaret gibi büyük sermayeler gerektirmiyor.Hal böyle olunca da e-ticarete talep artıyor.

Şu günlerde e-ticaret işine girmek isteyenler internette mağaza açmak için fırsat kolluyor.Çünkü profesyonel bir e-ticaret yazılımı yaptırmak çok ciddi bir maliyet doğuruyor.Bu durumda hazır e-ticaret paketlerinden almak hem maliyeti düşürüyor hem de sitenin açılım süresini kısaltıyor.

Bu bağlamda 4.90 tl'ye ciddi bir indirim oranı ile hazır e-ticaret paketi sunan indirim siteleri girişimcinin ,iş sahibi olmak isteyenin yada e-ticarete atılmak isteyenin yardımına koşuyor.

 
Toplam blog
: 175
: 1323
Kayıt tarihi
: 21.01.09
 
 

Serkan Hacıömeroğlu 1 Kasım'da  Trabzon'da doğdum. Yüksek öğrenimi 2000 yılında tamamladım. Çeşit..