Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '12

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-Ticaret ile İş Kurma Yolu

Artık bir şirket kurmak, dükkan kiralamak devri sona eriyor. Girişimciler, iş kurmak isteyenler  ya da işini internete taşıyıp tüm Dünya'ya ürün satmak isteyenler e-ticaret ile internette sanal mağazasını kuruyor ve başlıyor online satışa. Bu yazımda size e-ticarette iş kurma yolundan bahsedeceğim.

İnternetten satış özellikle klasik dükkan mantığına göre çok daha az maliyetli olduğundan da ciddi rağbet görüyor. Personel, dükkan, elektrik, ısınma, su vb giderler çok daha düşerken en önemlisi stok maliyeti kendinize yaratmıyorsunuz.

1. PLAN

İnternetten satış için site açmak isrtiyorsanız mutlaka ama mutlaka ucuz hazır e-ticaret paketi sunan firmalardan uzak durun. Bu firmalar ucuz fiyatlarla sizi kandırmaya çalışırken aslında çok ciddi sıkıntıları size yüklemiş oluyorlar. Ucuz fiyatlı firma paketleri güven, hız, destek, arayüz, rahat kullanımlı web site gibi kısımlarda ciddi sorunlar meydana çıkarıyor. Bu bağlamda size en iyi tavsiyem Neticaret firmasıdır. Bu firma sektörde 11 yıldır bulunmakta ve sektörün ilk e-ticaret altyapı sağlayıcısı olma özelliğini korumaktadır.

2. SATILACAK ÜRÜN

Eğer kendi ürününüzü satacaksanız benzer rakip ürünleri ile mutlaka kıyaslama yapın ve fiyatınız mutlaka daha uygun olsun. Eğer ürününüz yok satacak ürün arıyorsanız ya Arena, Index, Penta gibi tedarikçilerin ürünlerini siteniz de tek tuşla satın ya da Alibaba.com üzerinden herhangi bir ürünün ihracatını yaparak Türkiye'de satan siz olun. Satacağınız ürünü Türkiye'de ya başkası satmamalı ya da satan firmadan siz daha uygun fiyata satmalısınız.

3- ÖDEME SEÇENEKLERİ
 

Sitenizde birkaç farklı tercihli ödeme seçenekleriniz olsun. ( havale, kredi kartı, akternatif ödeme siteleri)


4- FİYAT KARŞILAŞTIRMA SİTELERİNE ÜYE OLUN
 

Açtığınız siteyi mutlaka fiyat karşılaştırma sitelerine  üye yapın.

5- İLGİ VE REKLAM
Mutlaka sitenize ilgi gösterin, sitenizin içi ürün dolu olsun görüntüsü güzel ve etkili olsun ve canlı destek, telefon irtibat ve adres bilgileriniz mutlaka olsun.
Bunun dışında belirli periyotlarla reklam kampanları yapın ve reklam verin.

 
Toplam blog
: 175
: 1323
Kayıt tarihi
: 21.01.09
 
 

Serkan Hacıömeroğlu 1 Kasım'da  Trabzon'da doğdum. Yüksek öğrenimi 2000 yılında tamamladım. Çeşit..