Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '12

 
Kategori
İnternet
 

E-Ticaret nedir ? Nasıl İş kurulur?

E-Ticaret nedir ? Nasıl İş kurulur?
 

Artık günümüz geleneksel ticaret yerini yavaş yavaş online ticarete bırakıyor. Bu da ister istemez yatırımcı, işini online pazara taşımak isteyen ya da girişimci beyinler için bir cazibeli iş olma fikrini uyandırıyor.

Ancak hala daha çoğu insan e-ticaret’in ne olduğunu ve nasıl yapıldığını bilmiyor.

Bu yazımda size e-ticaretin ne olduğunu ve nasıl yapıldığını anlatacağım.

E-Ticaret; İnternet ortamında insanların belirli sistemler üzerinde gerçek ya da sanal ürünleri para karşılığında satın alması işlemidir. Kısacası e-ticarete, ticaretin elektronik versiyonu diyebiliriz.

E-Ticaret yapmak istiyorsanız öncelikle internette ne satmak istediğinizi ya da neleri satacağını belirlemeniz lazım. Kafanızda bir iş modeli oluşturmalısınız. Eğer normal işinizini e-ticarete taşıyacaksanız bir domain adı ( www. İle başlayan) almalısınız. Sonra işinize uygun bir e-ticaret web sitesi yazılımı yapmalısınız. Ancak bu yazılımlar oldukça pahalı olduğundan bu yazılımı size hazır sunan firmalardan kiralayabilrisiniz. Burda yazılımı kiralayacağınız firmanın güvenilir olması çok önemli. 

Sitenizi ve alan adınızı aldıktan sonra işte sanal mağazanız kuruldu demektir. Artık sıra bankalara sanal pos alımı için başvuruya kalıyor. Bankalara sanal pos için başvurun. Burda banka site güvenliğinize bakacaktır bu yüzden altyapınız güvenli olmalıdır. 3 hafta ile 2 ay süreci içinde sanal posunuz çıktıktan sonra sanal pos bilgilerinizi sisteme girerek ödeme kısmını halletmiş olursunuz. Ancak sanal pos almak istemiyorsanız o zaman diğer alternatif ödeme sistemlerini sitenize tanımlayabilrisiniz.

Sıra şimdi de ürünlerinizi siteye koymaya geldi. Eğer satacağınız ürün varsa sitenize ekleyin ancak satacağını ürün yoksa bu sefer ürün sağlayan firmaların ürünlerini tek tuşla sitenizde yayınlayabilrisiniz. Ürün tedarikçileri ile görüşüp anlaşıp bir komisyon üzerinden oturduğunuz yerden ürün satabilrisiniz.

Son olarak reklam.Sitenizin açılımı  tamamlandı artık. Sıra reklam yapmaya ve sitenizi tanıtmaya kaldı. Ne kadar reklam ve tanıtım yaparsanız o kadar müşteri çekeceğinizi, fiyatlarınızın uygun olmasının gelen müşterilerin alış verişe döneceğini unutmayın!

E-Ticaret ile dükkan kirası derdi olmadan, genel giderlerinizin ve personel giderlerinizin daha düşük olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

 
Toplam blog
: 175
: 1323
Kayıt tarihi
: 21.01.09
 
 

Serkan Hacıömeroğlu 1 Kasım'da  Trabzon'da doğdum. Yüksek öğrenimi 2000 yılında tamamladım. Çeşit..