Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-ticaret Paketi satın alırken dikkat! Nelere dikkat edilmeli ?

E-ticaret Paketi satın alırken dikkat! Nelere dikkat edilmeli ?
 

Elektronik Ticaret Sistemi


İnternette sorunsuz, rahat ve sağlıklı bir şekilde e-ticaret yapılabilmesi için profesyonel e-ticaret sistemlerinin kullanılması gerekmektedir. İleri derece güvenlik önlemleri ile donatılmış, arama motorlarında üstün performans gösterebilen, geliştirilebilir tasarıma sahip, ödeme sistemlerinin sorunsuz bir şekilde kurulabildiği, bütünleşik çözümler sunarak e-ticaret yapılabilmesi için gerekli bütün ihtiyaçları karşılayan paketlerin kullanılması internette daha etkin ve herhangi bir sorun ile karşılaşmadan satış yapmanızı sağlayacaktır.
 
Neticaret e-ticaret uzmanları ile yaptığımız son görüşmemizin ardından bir e-ticaret sisteminde kesinlikle olması gereken özellikleri öğrenmeye çalıştık. Özellikle e-ticarete (online ticarete) giriş yapmak isteyen ya da e-ticaret sektöründe başarısız olan işletmelerin hangi detayları kontrol etmeleri gerektiğini öğrendik.
 
Profesyonel E-ticaret Paketleri Nasıl Olmalıdır ?
 
- E-ticaret paketleri, bir eticaret alt yapısının ve web sayfasının ihtiyacı olan tüm gereksinimleri bütünleşik olarak sunmalıdır.
 
- Sistemle birlikte profesyonel e-ticaret yazılımı ve bütün donanım yapısı ile diğer hizmetleri bütünleşik olarak sunulmalıdır.
 
- E-ticaret  sistemleri kendisine ait olan ve hızlı bir şekilde çalışan sunucularda barındırılmalıdır.
 
- Kredi kartlarının güvenliği için 128 bit seviyede SSL şifreleme sistemi kullanılmalıdır.
                      
- Google sitemap modülü sitenin Google kaydını otomatik olarak yapmakta ve tüm ürün bilgilerini içeren sitemap (site haritası) dosyasını otomatik olarak oluşturulabilmelidir. Bu sayede Google botları sitenin indeksleme işlemini daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.   
  
- E-ticaret sitelerinin  tüm içeriği ve görsel öğeleri kullanıcının yönetiminde ve kontrolünde olmalıdır. Siteye sınırsız sayıda menü, haber, anket, banner ve içerik eklenebilmelidir.
  
- Arama motorlarında ürün sayfalarınızın anlaşılmaz ifadeler yerine, anlaşılır ürün isimleriile görünmesini ve algılanmasını sağlamalıdır. Bu özellik sitenizin arama motorlarında görüntülenme, tıklanma oranına ve üst sıralarda yer almasına olumlu katkı sağlar.   
  
- Sınırsız sayıda sayfalar oluşturup, sayfa içeriklerini dinamik olarak değiştirilebilinmelidir. İçeriklerin imajlara bağlanabilmesi. Haber, anket, reklam imajlarını sitenin bir çok noktasına ekleyebilme. Banner’ların ve haberlerin verilen tarihte otomatik pasifleşmesi sağlanabilmelidir.  
  
- E-ticaret paketleri, kullanıcı istekleri ve trendler doğrultusunda sürekli güncellenmelidir. Ve bu güncellemeler ücretsiz olarak ilgili paketlere yansıtılmaktadır.   
  
- Sınırsız site yöneticisi ve kullanıcı tanımlayabilme, site yöneticilerini ve kullanıcıları yetkilendirme, Görev tanımları yapılabilmelidir.  
  
- Google Analytics web sayfaları için bir analitik çözümleme paketidir. Google Analytics ziyaretçilerin sitenin adresini nasıl bulduğunu , sitede nasıl gezdiğini ve ziyaretçilerin daha iyi bir deneyim sahibi olmalı için neler yapılabileceğini gösteren bir hizmettir.  Bu sistemin kurulması ve kullanımının öğretilmesi gerekmektedir.
  
- Çok detaylı ürün yönetimi, ürüne ait 5 farklı fiyat her müşteri veya bayiye özel indirim yüzdesi uygulaması. Opsiyonlarda miktar ve her opsiyonun fiyatını farklı fiyat olarak tutabilme. Excel’den ürün aktarım özelliği gibi ayrıcalıklar olmalıdır.
  
- Online sipariş yönetimi, üyeleri kategorize edebilme, detaylı üye-sipariş raporları, sipariş analizleri, üyelere izinli pazarlama kavramında toplu mailing gönderebilme hizmetleri olmalıdır.
  
- Türkiye’de sanal pos hizmeti veren bütün bankaların Sanalpos alt yapılarının 3D secure ile birlikte kurulabilmesi ve diğer ödeme sistemlerinin sorunsuz bir şekilde entegre edilebilmesi gerekir.
  
- Ürün grupları veya markalara farklı ödeme tipleri ve mobil ödeme tanımlanabilmelidir.   
  
- Saat dilimleri bazında kargo teslim bilgileri alınabilmelidir. 
  
 - Opsiyon bazıdan farklı fiyatlar verebilme ve miktar durumlarını tutabilme özelliği olmalıdır.
  
E-ticaret paketlerinde yukarıda maddeler halinde anlatılan özellikler olduğu taktirde sorunsuz bir şekilde online ticaret yapılabilmelidir. Bu özelliklere sahip olunduktan ve e-ticaret sitesi açıldıktan sonra tek yapılması gereken şey ürünlerin tanıtım, reklam ve satış stratejilerinin en doğru şekilde belirlenebilmesidir. 
  
Daha önce blog.milliyet.com.tr'da yazmış olduğumuz " Bu yazı e-ticaret sitenizde cirolarınızın artmasına sebep olacak! " konu başlıklı makaleyi okuyarak yapılması gereken tanıtım yazıları hakkında bilgi sahibi olabilir ve e-ticaret sitelerinizde bulunan ürünlerinizi müşterilerinize daha sağlıklı bir şekilde tanıtabilirsiniz. 
 
www.neticaret.com.tr
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..