Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-ticaret paketi satın alırken nelere dikkat edilmelidir ?

E-ticaret paketleri, internette ticaret yapabilmeniz için gerekli bütün yazılım, donanım, tasarım, destek, entegrasyon hizmetlerini bir araya getiren paketlerdir. Profesyonel e-ticaret paketi kullananlar rahat ve kolay yönetici panelleri ile birlikte ekstra yazılım gereksinimlerine gerek duymadan sorunsuz bir şekilde online satış yapabilmektedirler. Ancak bilinmelidir ki e-ticaret paketi seçimi yaparken bazı özelliklere sahip olup olmadığına dikkat edilmesi gerekir. 

Bu makalemizde internette ticaret yapmak isteyen işletmeler için, kullanacakları e-ticaret paketlerinde olması gereken ana özelliklerden bahsedeceğiz. Bu özelliklere sahip olmayan e-ticaret paketlerinin kullanımı ileride bazı sıkıntılarla karşılaşmanıza ve aynı zamanda ekstra bütçeler ayırmanıza sebep olabilmektedir. Peki profesyonel bir e-ticaret paketinde hangi özelliklerin olması gerekir ?

1.) Online ödeme sistemlerinin sorunsuz entegrasyonu

Bir e-ticaret sitesinde tahsilat yapabilmek için online ödeme sistemlerinin kullanılması gerekmektedir. Genel olarak kredi kartı, havale/eft, kargo ile kapıda ve mobil ödeme sistemleri kullanılır. Bu sistemlerin e-ticaret sitelerine sorunsuz bir şekilde entegre edilebilir olması gerekir. E-ticaret paketi aldıktan sonra özellikle sanal pos entegrasyonunda yaşayacağınız sıkıntılar, uzun süreli kayıplara sahip olmanıza sebep olacaktır. Bir e-ticaret paketi seçerken ilk sormanız gereken soru bütün online ödeme sistemlerinin sorunsuz bir şekilde entegre edilebilir olup olmadığıdır.

2.) Xml ürün, muhasebe programı, online kargo takibi kurulumu

E-ticaret sitenizde kendi ürünlerinizin dışında tedarikçi firmaların ürünlerini de satmak isteyebilirsiniz. Ya da excel formatında hazırladığınız ürünleri sitenize anlık olarak eklemek isteyebilirsiniz. Bu sebeple kullandığınız e-ticaret paketinde xml ürün entegrasyonu özelliğinin bulunması gerekmektedir. Aynıu zamanda ürün satışlarınızda muhasebe departmanınızı rahatlatabilmeniz için muhasebe programı entegrasyonunda yapılabilmesi gerekir. Muhasebe cari, muhasebe ekstre entegrasyonları daha rahat bir şekilde tahsilat yapmanızı sağlayacaktır. E-ticaret siteleri ürünlerininin yaklaşık olarak %98'ini kargo firmaları aracılığı ile göndermektedir. Gönderilen ürünlerin saatlik olarak e-ticaret sitesi üzerinden hem site yöneticisinin hem de ürün alan müşterilerin takip edebilmesi gerekir. 

3.) Gelişrtirilebilir tasarım özelliği

E-ticaret paketleri içerisinde mevcut olarak kullanabileceğiniz yüzlerce tasarım içerisinden istediğinizi seçebilmektesinzdir. Ancak kendi idealinizde farklı tasarımlar olabilmektedir. Bu durumda grafikerler aracılığı ile yaptırabileceğiniz özel bri tasarımın sisteme entegre edilebilir olması gerekir. Aksi taktirde e-ticaret paketi içerisinde mevcut olarak bulunmakta olan tasarımları kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Sonuç olarak kullanacağınız e-ticaret paketlerinin tasarımı geliştirilebilir olmalıdır.

4.) Alınan güvenlik önlemlerine dikkat

E-ticart siteniz açılırken alınmış olan güvenlik önlemleri büyük önem taşımaktadır. İleride sıkıntı yaratacak bir sunucuda barınan e-ticaret siteleri hem maddi hem de veri kayıplarına sebep olabilmektedir. Ödeme sayfalarında kesinlikle şifreleme sistemleri profesyonel bir şekilde kullanılabilmelidir. Bir e-ticaret paketinde sunucu bazlı firewall, ips, ids, raid5 güvenlik ve yedekleme, ödeme sayfası bazlı ise 128bit SSL şifreleme sistemleri ile ileri teknoloji, uluslararası güvenlik önlemlerinin alınması gerekir.

5.) Destek ve eğitimler

E-ticaret paketi satın alındıktan sonra alınacak olan eğitimler ve sizlere paketi kulanacağınız süre boyunca verilecek olan destek çok önemlidir. Özellikle arama motoru optimizasyonu, arama motoru reklamcılığı, sosyal medya eğitimleri özel olarak verilebilmelidir. Eğitimlerin yanı sıra e-ticaret paketi içerisinde sizlere hem telefon hem de ticket (online mail sistemi) üzerinden tam destek verilebilmelidir. 

 

 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..