Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-ticaret Site Tasarımları satışlarınızı nasıl etkiliyor

E-ticaret Site Tasarımları satışlarınızı nasıl etkiliyor
 

E-ticaret Grafik Tasarım


Her sitede olduğu gibi e-ticaret sitelerinde de, tasarımın kalitesi, siteye gelen kullanıcı sayısını etkileyen en önemli faktörler arasında yer almaktadır. Ancak konu internetten online ürün satışı yani e-ticaret olunca bu etki oranı düşünüldüğünden de fazladır.

Bugünkü makalemizde Neticaret bünyesinde bulunan ve uzman grafikerlerin bir araya gelerek oluşturduğu Negrafik ekibi ile yaptığımız röportajın detaylarına yer verilecektir. 14 yılın vermiş olduğu tecrübeden faydalanılmış ve e-ticaret site tasarımlarının satışlara olan etkisi hakkında bir görüşme düzenlenmiştir.

- E-ticaret tasarımlarının kalitesi satışları ne kadar etkilemektedir ?

Negrafik: Yapmış olduğumuz tasarımlar ve işletmelerin geri dönüşlerine bakıldığında, yaratıcı bir tasarıma sahip olan e-ticaret sitesinin  %40 ile %50 arasında daha fazla satış yaptığı tespit edilmiştir.

- Bu oran çok fazla değil mi ?

Negrafik: Aksine %40 ve %50 ortalama değerlerdir. Tasarımın kalitesi ve siteye uyumuna göre bu oran çok daha yukarılara çıkabilmektedir.

- Peki bir tasraım satış oranlarını bu kadar fazla nasıl etkileyebilir ?

Negrafik: Bu sorunuzun aslında bir çok cevabı vardır. Ancak en önemlilerini saymak gerekirse; müşterinin siteye olan güven duygusunun kazanılması, ürünlerin görsel açıdan daha etkili tanıtılabilmesi, istenilen kategori ve ürüne anında ulaşılabilmesi verilir. Kalite, şıklık ve yaratıcı tasarımlara sahip olan her şey, her zaman en fazla ilgiyi görmüş olanlardır.

- Renk uyumu hakkında ne düşünüyorsunuz ? 

Negrafik: Bir tasarımcının en çok dikkat ettiği konular arasındadır. E-ticaret sitesi yapılmadan önce hangi sektöre hitap edileceği araştırılmalı, ve insanların bu sektörde en alışagelmiş oldukları renk tonlamaları kullanılarak ana ve ara renklerin kullanılmasına karar verilmelidir. Bununla birlikte siteye uyum gösterecek bir logonun eklenmesi ve bu logonun kalitesi genel olarak site tasarımınızın kalitesini etkileyici en önemli faktörler arasındadır.

- E-ticaret sitelerinde yapılan tasarımlar niye diğer sitelere göre daha çok önemli ?

Negrafik: E-ticaret siteleri üzerinden ürün satışı gerçekleştirilmektedir. İşletme sahiplerinin internette satışa sundukları ürünler malesef tüketiciler tarafından canlı bir şekilde test edilemez. E-ticaret sites tasarımı ve kullanılan görseller ürünü ne kadar iyi anlatırsa satış oranı da o kadar fazla olacaktır. Unutulmamalıdır ki bir e-ticaret sitesinde ürün satın almadan önce ilk dikkati çeken yer ürün fotoğraflarıdır. Sorunuzun cevabına gelince; e-ticaret tasarımlarının kalitesi satışları ne kadar etkiler diye bir soru sormuştunuz ilk başta. Bu soruya da aynı cevap verilebilir.

Negrafik ekibine bizlere ayırdıkları zaman için bu makale vasıtası ile teşekkür ederiz.

 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..