Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '13

 
Kategori
Bilişim
 

E-ticaret Siteleri için yaratıcı bir Seo tavsiyesi

Merhaba;
E-ticaret yapanlar veya yapmayı düşünenler bir süre sonra mutlaka SEO kavramını duyacak ya da duymuşlardır.
SEO esasında çok çok geniş bir konu olmasına karşın, en kısa haliyle sitenizi özgün bir yapıya sahip hale getirme çalışmasıdır diyebiliriz.

Özgün olmak bir blog sitesi için ya da bir haber sitesi için esasında oldukça mümkündür. Ancak işin içine e-ticaret girdiğinde işin boyutu değişmektedir. Satılan ürünlerin aynı olması ne yazık ki özgün olmayı zorlaştırmaktadır. Bir ürünün açıklamasına fazladan, doğru olmayan kavramlar eklemek hem ziyaretçiyi sıkacak hem de yanlış beyan olacaktır. Öte yandan var olan bir açıklamayı da kısaltmak çok akıllıca bir davranış olmayacaktır çünkü müşteriniz belki de sildiğiniz bir cümle için o ürünü alıyor olabilir.

Bu gibi durumlarda özgün olmanın yollarından biri de sık sık kullandığım ve başarılı sonuçlar aldığım ürünlere yapılan yorumlardır. Burada elbette bir personel sabahtan akşama yorum yazsın anlamını çıkarmamalı ancak üyelerinize yorum ypmaları için teşvik edici kampanyalar düzenleyebilirsiniz. Örneğin yorum yapılması halinde parapuan kazandırma ya da en çok yorum yapana hediye/hediye çeki verme gibi.

Ayrıca empati yaparsanız siz de bir ürün için kullanıcı yorumlarını dikkate alacağınızı görebilirsiniz. Yorumlar bir ürünü satıcı ya da üretici düşüncesiyle değil, bizzat kullanıcı gözünden anlattığından daha inandırıcı ve daha ikna edicidir.

Bol kazanç dileklerimle...

 
Toplam blog
: 17
: 1201
Kayıt tarihi
: 12.11.12
 
 

Bir eticaret uzmanı olarak uzun süredir e-ticaret, SEO ve Google Adwords gibi konulara kafa yoruy..