Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-ticaret sitelerinde blog ve haber sayfası olmasının önemi

E-ticaret sitelerinde blog ve haber sayfası olmasının önemi
 

İçerik Editörlüğü


E-ticaret siteleri açıldıktan sonra itinalı bir şekilde ürün eklemeleri yapılmaya başlanır. Mağazada bulunan ürünler dikkatli bir şekilde özellikleri, fiyatları ve aynı zamanda fotoğrafları ile birlikte sanal mağazaya eklenmektedir. Yeni açılan bir sitede yapılan bu çalışma arama motorları tarafından beğeni toplamakta ve istenilen kelimelerde üst sıralarda yer alınmasına sebebiyet verebilmektedir. Tabi yapılacak olan arama motoru optimizasyonu (SEO) çalışmalarının da önemi büyüktür. Bu noktanın altını çizmek istiyoruz. 
 
Yeni açılan bir e-ticaret sitesi günceldir ve arama motorları güncel tutulan siteleri sever
 
Ürün eklemeleri devam ettiği sürece siteye gelen kullanıcı sayısı da yavaş yavaş artmaya başlar. Sitedeye gelen trafik arttıkça sıralamalarda da değişiklikler gözlenmekte ve üst sıralara çıkılmaya başlanmaktadır. Tasarıma önem verilmiş bir siteye sahip iseniz sityede kalma süreleri artacak ve hemen çıkma oranları da az olacaktır. Bu durumda arama motorları nezlinde sevilen duumlardan bir tanesidir. 
 
Bazı e-ticaret siteleri adeta ıssız bir kasaba misali çalışıyor
 
Buraya kadar her şey tamam ve istenilen başarıya yavaş yavaş ulaşılmaya başlanacaktır. Ancak öyle bir an gelecektir ki mağazada eklenecek ürün kalmayacaktır. Her gün özenle yapılan ürün ekleme çalışması (Gooogle vce diğer arama motorları tarafından sevilmekte) birden sona erecektir. Zamanla güncellenmeyen e-ticaret sitesinin sıralamaları düşmeye başlayacaktır. Sıralamalar düşmeye başlayınca tabiki siteye gelen kullanıcı sayısı ve direk olarak yapılan satışlarda da azalmalar gözlenecektir. İşte bir çok e-ticaret sitesinin adeta terk edilmiş bir kasabaya dönüşmesinin en büyük sebeplerinden bir tanesi de budur. 
 
Bütün bunların üzerine arama motoru reklamcılığı, sosyal medya, mailmarketing gibi hizmetlerden faydalanılmıyor ve gerekli stratejiler belirlenerek çalışmalar yapılmıyor ise kısa bir süre sonra işletmeler e-ticaret sitelerini kapatmaktadırlar. Peki bu durumun önüne nasıl geçilebilir ? 
 
Site içi güncel içerik girin
 
Ürün eklemeleriniz bittikten ve site tasarımınız tamamen rayına oturduktan sonra mutlaka haber ve blog sayfanızın olması gerekir. Bu alanlarda sitenizde meydana gelen yenilikleri makaleler yazarak paylaşmalı ve aynı zamanda ürünleriniz hakkındaki gelişmeler ile ilgili bilgilendirmelerde bulunmalısınız. Bu işlemi gerçekleştirerek sitenizi tamamen güncel bir konuma getirtmiş olursunuz. Sadece belirli bir süreç içerisinde değil bu işlemi imkanınız varsa her gün yapmanız sitenize bir o kadar faydalı olacaktır. Doğal içerik ve siteyi güncel tutma tabirleri sizlere biraz farklı gelebilir. Dilerseniz bir örnekle açıklayalım.
 
Bilişim ürünleri satan bir e-ticaret sitenizin var olduğunu düşünelim. Bu site üzerinden cep telefonu, bilgisayar, tablet gibi teknoloji ürünlerini sattığınızı varsayalım. Sitenizde bulunan bir telefon ile ilgili haber ya da bilgilendirme çıktığında hemen sizde bu haberi ya da bilgilendirmeyi okuyarak, kendi yorumlarınıza da buna ekleyerek sitenizde blog ya da haber sayfanızda paylaşmalısınız. Aynı zamanda paylaşılan içerikten ürünün satılmakta olduğu bağlantıya link verebilir ya da direk olarak sitenizde satmış olduğunuz ürünün reklamını yapabilirsiniz. Yazı yazma konusunda kendinizi iyi görmüyorsanız bu işin uzmanı bir içerik editörü ile birlikte çalışabilirsiniz. Her gün sitenize en az 1 en fazla ise 3-5 yeni makale girişi yaparak sitenizi birden canlandırabilirsiniz. Ama unutmayınız ki yazılan makaleler tamamen size ait olmalı yani kopya içeriğe sahip olmamalıdır.
 
Site dışı sitenize link verilen güncel içerikler girilecektir
 
Sizler kendi sitenizde sattığınız ürünler hakkında bilgilendirme yapmaya başladıktan bir süre sonra beğenilen makaleleriniz diğer sitelerde, sizlere link verilerek paylaşılacaktır. Sadece diğer sitelerde değil aynı zamanda sosyal paylaşım sitelerinde de ilgili ürününüzün haberlerinin paylaşımlarına sahip olabileceksinizdir. Bu sayede hem doğal bağlantılara sahip olabilecek hem de yayınlamakta olduğunzu haberlerin ve makalelerin binlerce kişiye birden ulaşmasını sağlayabileceksiniz.
 
Son olarak kullanacağınız e-ticaret paketinde blog ve haber sayfalarının sahip olmasına dikkat edin. Bu sayfalara girilecek olan makaleler için özel seo eklentilerinin de olması ayrı bir önem sarf etmektedir. Yönetim paneli üzerinden istenilen makaleler otomatik bir şekilde rahat ve kolayca girilebilmelidir. 
 
 
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..