Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-ticaret sitesi açmak için neler gereklidir

E-ticaret sitesi açmak için neler gereklidir
 

Elektronik Ticaret


E-ticaret uzun adı ile elektronik ticaret olarak bilinmektedir. İşletme ve girişimcilerin, internette online satış yapabilmelerini sağlayan sistemler bütünüdür. İlk olarak 90'lı yıllarda ortaya çıkmıştır. teknolojinin gelişmesi ve internetin her geçen gün daha fazla birey tarafından kullanılması sebebi ile bu sektöre yönelim bir hayli artmıştır. 
 
İşletmeler artık fiziksel mağazalarının yanı sıra sanal mağazaları üzerinden satışlarını gerçekleştirmektedir. Bu sayede, sadece bulunulan bölgeye değil aynı zamanda Türkiye'nin 7 bölgesine satış gerçekleştirebilmektedirler. Doğru tanıtım ve reklam çalışmaları yapıldığı taktirde ise sanal mağazada yapılan satışlar fiziksel mağazalara göre kat ve kat fazla olabilmektedir. Bu sebepten dolayıdır ki bir çok işletme direk olarak e-ticaret sitesi açarak ticarete giriş yapmaktadırlar.
 
Bu makalemizde ise e-ticaret sektörüne giriş yapmak isteyen işletme ve girişimciler için yapılmış olan özel röportaj röportajın nemli detaylarına yer verilecektir. Konumuz e-ticaret sitesi yani online satış sistemi kurulabilmesi için nelerin gerekli olduğudur. Neticaret e-ticaret yazılım uzmanları ile yapılmış olan röportaj soru ve cevap şeklindedir.
 
Online satış sitesi kurabilmek için gerek için genel olarak neler gereklidir ?
 
Online satış sitesi açmak istiyorsanız ilk gerekli olan şey bir şirket sahibi olmanızdır. Şirket sahibi olmayanlar e-ticaret sitesi açamazlar. İnternetten ticaret yapabilmek için site açabilirler hatta satışta yapabilirler ancak kanunlar ile belirtilmiş olan e-ticaret hukukuna aykırı çalışmaktadırlar. Sahip olduğunuz şirketin statüsü ise fark etmez. Şahıs, anonim ya da limited şirket sahipleri e-ticaret sitesi açarak sahip oldukları ürünleri istedikleri gibi pazarlayabilmektedirler. 
 
Hangi ödeme sistemlerinin kullanılması gerekir  ?
 
E-ticaret sitelerinde kredi kartı, havale, eft ve kargoya kapıda ödeme sistemleri kullanılabilmektedir. Ancak bu sistemlerde bazı gereklilikleri beraberinde getirir. Kredi kartı ile satış yapabilmeniz için sanal pos almanız gerekmektedir. Sanal pos alabilmek için ise bankalara başvuru yapmanız istenir. Banka başvurularında ihtiyaç duyacağınız evraklar şirket evrakları ve e-ticaret sitenizin barındığı sunucu bilgileridir. Bankada e-ticaret yapabilmek için hesap açmanız gerektiğinden dolayı bu iki evraka ihtiyaç durulmaktadır. Havale ve eft yapabilmeniz için ise yine bankalardan şirket hesabı açtırmanız gerekecektir. Kargo ile kapıda tahsilat yapabilmeniz için ise herhangi bir kargo firmasına başvuru yapmanız yeterli olacaktır. Başvuru yapacağınız kargo yine şirket bilgilerinizi isteyecektir.
 
Kullanılacak e-ticaret sisteminin özellikleri nasıl olmalıdır ?
 
E-ticaret sitesi kurmadan önce bu sektör ihtiyaç duyacağınız bütün gereksinimlere sahip olan yazılımların kullanılması tavsiye edilmektedir. Aksi taktirde yapılacak olan her işlem için ayrı bir bütçe ayrılması gerekecektir. İnternette güvenli ve sorunsuz bir şekilde elektronik ticaret yapabilmeniz için profesyonel e-ticaret paketlerini kullanmanız tavsiye edilir. Bu paketler ileri derece güvenlik önlemleri ile donatılmış, yazılım, tasarım, donanım, alan adı, sunucu ve destek hizmetlerinin tamamını bir arada sunmaktadır. Yani e-ticaret siteleri garanti altına alınmaktadır ve gereksinim duyulan her şey tek bir çatı altında toplanmaktadır.
 
E-ticaret sitelerinde bazı evrakların bulunması gerektiğinden bahsetmiştiniz. Bu belgeler nelerdir ?
 
Eticaret paketleri kullanılarak açılan e-ticaret sitelerinde bulunması gereken bazı sözleşmeler bulunmaktadır. Bu sözleşmeler yazılı olmasa da sanal ortamda bulunması gerekmektedir. Üye olmadan önce üyelik sözleşmesi, satıştan önce mesafeli satış sözleşmesi ve gizlilik sözleşmelerinin e-ticaret sitesi ile müşterilere aktarılması gerekmektedir. Aynı zamanda şirket adı, telefon numaraları, adres gibi bilgilerde gözle görülür bir şekilde sitelere yerleştirilmelidir. E-ticaret hukukuna göre bu bilgilerin olmadığı bir site üzerinden e-ticaret yasal bir şekilde yapılamamaktadır. 
 
Sonuç olarak; e-ticaret fiziksel hayatta yapılan ticaretin eektronik halidir. Bu sebeplerden dolayı yukarıda anlatılmış olan prosedürlerin bir araya getirilmesi gerekir. Aksi taktirde internette elektronik ticaret yaparken istenmeyen sonuçlarla karşılaşılabilmektedir. Sorunsuz ve güvenli bir şekilde online satış yapılabilmesi için e-ticaretin gerekliliklerinin yerine getirilmesi önemlidir.
 
Neticaret e-ticaret uzmanlarına bu kısa röportaj için teşekkür ederiz.
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..