Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-ticaret sitesi kurmak istiyorum diyenlere 10 altın öneri

E-ticaret sitesi kurmak istiyorum diyenlere 10 altın öneri
 

e-ticaret sitesi kurmak için gerekenler


    E-ticaret sitesi kurup gelir sağlamak, ürünlerin siz hiç uğraş vermeden satıldığını görmek müşterilerle yüz yüze gelmeden Türkiye’nin her yerinden hatta dünyadan bile ürün alıcıları bulmak, çok güzel bir şey.

    Her ticaret yapmak isteyenin hayali olan ve gerçekleşmesi belli kriterlere bağlı olan bir durum.

    Evet e-ticaret sitenizi hemen bir günde kurabilirsiniz. Bizim firmamızda da olduğu gibi birçok e-ticaret yazılım firmasından belli maliyetlerle aynı gün satışa hazır bir site kurabilir veya kurdurabilirsiniz.

Asıl iş site hazır dediğimizde başlıyor;

BİRİNCİSİ; Satacağınız ürün seçimi en önemli olandır. Ürün ile ilgili rekabet koşulları, rakiplerinizin sunuş ve satış stratejileri, sizin avantaj ve dezavantajlarınız bunları iyi bilmelisiniz.

İKİ; Ürün ile ilgili piyasa taleplerini bilmeniz gerekli satan bir ürün mü? yoksa, bakılan ancak satışı pek düşük olan bir üründe mi çalışacaksınız.

ÜÇ; Ürününüzü nasıl tanıtıyorsunuz, yeterli bilgi ve alıcıya güven veren bir siteniz var mı? Ürünleriniz ile ilgili ne kadar çok bilgi ve detay verebilirseniz satış için o kadar etkili olabilirsiniz.

DÖRT; Bulunabilmek, Olmazsa olmazların başında bu gelir, Sizi bulabilmeliler, Hatta sattığınız ürün herkesin satışını yaptığı, her yerde bulunan bir ürün ise sizi bulmalarınız beklemeden siz onların önüne çıkmalısınız, Yani İnteraktif reklamlar ile sürekli göz önünde bulunmalısınız.  

BEŞ; Yönetim ve Yürütme, siparişlerinizi veya siteye gelen mesajları, soruları anında cevaplayabilmelisiniz, Siparişleri gecikmesizin sağlıklı bicimde gönderimini yapmalısınız,

ALTI; İmaj, şikayet sayfalarında, sosyal medyada, sitenizde size gelecek olumsuz tüm haber ve yorumları silmeden sayfada uygun şekilde cevaplamalı, Şikayet eden müşteriyi memnun müşteri haline getirmelisiniz. Unutmayın Şikâyet eden müşteri size değer veren müşteridir. Size ihtiyaç duyduğu veya güvendiği ancak güveninin beklenmedik şekilde sarsıldığında daha iyi hizmet almak için sizi şikâyet eder, Bu sizin kendinizi düzeltmeniz için uyarı ve aslında size yol gösteren müşteri demektir. Şikâyette bulunmayan sessiz ama memnun olmayan müşteriler asıl büyük kayıplarımızdır. Bundan dolayı şikâyetçilere değer vermeli, sorunlarını gidermeliyiz. Onların tespit ettiği hataları gidererek asıl sessiz olan tepki vermeden bizi terk eden müşterilerin sayısını azaltmamızı da sağlamış olacağız.

YEDİ; Sosyal Medya hesaplarımızı sürekli takip ve canlı tutarak dönemsel hediyeler, kampanyalar, fırsatlar oluşturarak müşterilerimizi sadık müşteri ve canlı müşteri haline getirmeliyiz.

SEKİZ; Gelişmeler, İnternet teknolojilerinin baş döndürücü gelişmelerine bir nebze yetişmeye çalışmalı, her yeni trend olan alanda facebook, twiter, Google +, instagram ve sonrası pinterest gibi alanlarda bulunan ve bu alanları da etkili kullanan bir site sahibi olmalıyız.

DOKUZ;  Sitemizi sürekli yenilemeli, ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili gerek güncel, gerek kaynak tarzında bilgiler sağlayan bir site olmalıyız. İlkemiz Yenilenmeyen yenilir olmalı

ON; E-ticaret sitemiz sabit bir işyeri değildir. Canlıdır. Aynı zamanda işletim sistemleri web tarayıcıların sürekli güncellenmesi karşılığında sitemizi de tasarımsal ve programsal olarak sürekli yenileyebilen, düzenleyebilen bir firma ile çalışmalısınız, E-ticaret siteniz ile ilgili her an teknik destek ve bilgi donanımı yeterli olan firmalar ile çalışmalısınız, Asla bireylere bağlı bir site ile işe başlamamalısınız.

Yukarıdaki On maddede sayılan işlemleri yapmadan e-ticaret sitesi kurmanız ve satış yapmasını beklemeniz oldukça güç bir durumdur. E-ticaret sitesi kurmak işin 10 da 1 i ise yürütmek ve başarılı hale getirmek 10 da 9 udur diyebiliriz.

Profesyonel bir e-ticaret sitesi ile bu sitenin yönetilmesi ve yürütülmesi işlemlerini bir takım çalışması yapmalısınız, Web site ve e-ticaret sitesi yönetimi veren bir partner firma ile çalışmalısınız

 
Toplam blog
: 7
: 1974
Kayıt tarihi
: 20.12.11
 
 

Ticaret ve iş hayatında her gecen gün meslekler değişiyor yeni çağın ticaret alanı internette dah..