Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-ticaret sitesi olanlara tavsiye ücretsiz Google araçları (eklentileri)

Başta bütün e-ticaret siteleri olmak üzere bütün siteler için Google vazgeçilmez bir arama motoru. Sitelere doğal bir şekilde sağlanan trafiğin yanı sıra geri dönüşüm oranları en fazla olan dijital pazarlama kanalı. Google bütün bunlarla birlikte bir çok eklentisi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Ücretsiz olarak kullanımlarına izin verilen ve direk olarak aram amotoru optimizasyonuna (SEO'ya) etkileyen Google araçları sayesinde sizde sitenizin bulunabilirliliğini arttırabilirsiniz. 

E-ticaret sitesi açmak isteyen ya da hali hazırda sanal mağaza sahibi olan işletmeler için en çok kullanılan ve en çok fayda sağlayan Google araçlarını bir araya getirdik. Bu makale sayesinde hem araam motoru google dizininde daha üstün performans sağlayabilecek hem de arama motoru optimizasyonunuza katkı sağlayabileceksiniz. İşte o araçlar; 

E-ticaret sitelerinin kullanmasının yararı olacağı ücretsiz Google eklentileri

Gmail
 
Google tarafından geliştirilen ve ücretsiz olarak mail hesabı almanıza yarayan bir özelliktir. Gmail hesabı almanız hem dünyada en çok tercih edilen bir uzantı ile mail adresine sahip olmanızı sağlamakta hem de Google’un ücretsiz olarak sizlere sunmuş olduğu araçları kullanabilmeniz için gereklidir. Bununla birlikte kendi sitenizde sahip olduğunuz mail adreslerinizi direk olarak Gmail’e yönlendirerek kullanma imkanı sunmaktadır.
 
Google Analytcs
 
Google analytcs sitenize gelen kullanıcıların detaylı bir şekilde istatistiklerini sizlere sunan bir araçtır. Her sitede olması gerekir. Çünkü hangi sayfanın ne kadar ziyaret edildiği, hangi günlerde sitenizde ne kadar kullanıcı yoğunluğu oluştuğu, hangi sitelerden kullanıcı trafiği sağlandığı, sitede kalma süreleri ve hemen çıkma oranları gibi bir çok bilgiye Google Analytcs kullanarak ücretsiz bir şekilde ulaşabilmektesinizdir. Google sizlere sunduğu bir istatistik ve veri analizi aracıdır.
 
Blogger
 
Google kendi kurmuş olduğu blog sistemi altında haber, yazı, makale, ve tanıtımlar yapabileceğiniz bir blog sitesi oluşturma imkanını sizlere sunmaktadır. Ücretsiz olarak kullanılabilmekte ve sınırsız sayıda açılabilmekte olan blog hesapları sayesinde sitenize daha fazla kullanıcı sağlama imkanınız bulunmaktadır. Yayınlamış olduğunuz makaleleriniz sayesinde hem arama motorlarında aratma yapacak olan kullanıcılara hem de blogger hesabı olanlara ulaşabilir ve siteniz ile birlikte ürünlerinizin ücretsiz tanıtımını yapabilirsiniz.
 
Webmaster Tools
 
Google webmaster tools ile e-ticaret sitelerinizin Google arama motorundaki genel durumunu inceleyebilirsiniz. Sitenize en çok hangi kelimelerden giriş olmuş görebilir, arama motorlarında aranma performansınızı grafikler ile birlikte inceleyebilirsiniz. Sitenizde yapılmış olan herhangi yanlış bir çalışma olduğunda direk olarak bu araç sayesinde uyarıları takip edebilirsiniz. Sitenize ekleyeceğiniz ürün ve sayfalarınızın anında arama motoru dizinine eklenmesini (indexlenmesini) sağlayabilirsiniz. Sitenizde bulunan güvenlik sorunlarına bakabilir, arama trafiğiniz hakkında genel bilgi sahibi olabilir, site haritanızı dizine onaylatabilir ve daha bir çok özelliğinden faydalanabilirsiniz.
 
Google Plus (Google +)
 
Google Plus her geçen gün daha fazla üyeye sahip olan bir sosyal ağ sitesidir. Bu site sayesinde e-ticaret sitenize özel bir Google Plus sayfası açabilir ve sitenize ekleyeceğiniz eklentileri, fotoğrafları ve videoları bu site üzerinden paylaşarak on binlere ulaşabilirsiniz. Sizi takip eden ve işletmeniz için +1 veren kişilerin direk olarak paylaşımlarınızı görmesini sağlayarak sitenizin tanıtımını ücretsiz bir şekilde yapma imkanına sahip olursunuz. Google plus + sayfası açmak ne kadar faydalı konu başlıklı makalemize göz atmanızı öneririz.
 
Google Rehber
 
Google tüm dünyanın haritasını özel olarak Google Map aracılığı ile uydu görüntülerinden çıkarmış ve adreslerin daha kolay bulunabilirliğini sağlamıştır. E-ticaret sitenizi Google Rehber’e ekleyerek işletmenizin bulunabilirliğini arttırabilirsiniz. Bununla birlikte Google’ın ara ara sunmuş olduğu ve ana kelimelerde ilk sayfada çıkardığı Google Haritalar alanında da yer alarak birden sitenize gelen kullanıcı sayısını hiç ummadığınız kadar arttırabilirsiniz.
 
Google Merchant Center
 
Google e-ticaret yapan işletmeler için özel bir araç geliştirmiştir. Bu araç sayesinde satışını yaptığınız ürünlerin fiyat, özellik ve resimli bir şekilde arama dizininde gösterimini sağlayabilmektesinizdir. Google Merchant Center hesabı alarak ve ardından bu hesabı Google Adwords hesabınız ile bağlayarak ürününüzün yukarıda bahsettiğimiz özelliklerde ilgi çekici bir şekilde arama dizininde görünmesini sağlayabilirsiniz.
 
Türkiye'de kullanılan arama motorları arasında Google kullanımı yaklaşık olarak %95. Bu kadar büyük bir pazara sahip olan bu arama motorunda yer almak elbette ki e-ticaret siteleri için en etkili dijital pazarlama tekniği. Eğer bir e-ticaret siteniz var ise yukarıdaki araçlar başta olmak üzere Google'ın kullanıma açmış olduğu her şey hakkında bilgi sahibi olmanız ve yer almanızda fayda bulunmaktadır.
 
 
 
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..