Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-ticaret Sitesini Google ve Yandex'e tanıtmak isteyen işletmeler

E-ticaret Sitesini Google ve Yandex'e tanıtmak isteyen işletmeler
 

SEO Uzmanı


E-ticaret sitelerinin en değerli trafik kaynakları Türkiye'de en çok kullanılmakta olan arama motorları Google ve Yandex'tir. Bu sitelerden gelen trafikler gerek dönüşüm oranlarından kaynaklı olarak gerekse de direk ürün satın almak isteyen tüketicilere hitap etmelerinden dolayı paha biçilemez bir değere sahiptirler. 
 
Durum böyle olmasına rağmen bir çok işletme, e-ticaret sitesini arama motorlarına tanıtmamakta ya da yeni eklenen içeriklerinin arama motorlarında sıralanabilmesi için neler yapılması gerektiğini bilmemektedirler. Bu hafta Neticaret'in SEO uzmanı ile yapmış olduğumuz kısa röportaj ile Google ve Yandex'te, e-ticaret sitelerinin daha sağlıklı bir şekilde nasıl yer alabileceğinizi tartıştık. 
 
A: Google ve Yandex'e E-ticaret Siteleri Nasıl Eklenir ?
 
Seo uzmanı: Google Türkiye’nin en çok tercih edilen arama motoru. Sitenizi açtıktan sonra Google aratmalarında çıkmasını istiyorsanız yapmanız gereken birkaç işlem bulunmaktadır. Siteniz açıldıktan sonra ilk yapmanız gereken çalışma sitenizi Google dizine eklemektir. Bu işlem Google örümceklerinin sitenizi ziyaret ederek ilk indexini almasını sağlayacaktır. http://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html adresini kullanarak sitenizi Google’a ekleyebilirsiniz. Yandex’te bu işlemi gerçekleştirebilmeniz için ise http://webmaster.yandex.com.tr/addurl.xml adresine giriş yaparak site url'nizi yazmanız ve ekle tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Unutmadan webmaster araçlarına da kayıt olmanız önemlidir.
 
A: Webmaster araçlarına kayıt olmanız önemlidir dediniz. Nedir webmaster araçları ?
 
Seo uzmanı: Sitenizde yapılan bütün değişimleri takip edebileceğiniz arama motorlarının birnevi site yapısını ve kontrolünü sağlamanız için oluşturdukları bir eklentidir. Örnek olarak siteniz hangi kelimelerde kaçıncı sırada görebilir, sitenizde yapılan yanlışları eksik ya da yanlış yazılmış olan bağlantıları görebilir, site haritanızı ekleyebilir ve daha bir çok işlevi takip edebilirsiniz.
 
A: Güzel bir araca benziyor. Nasıl kayıt olunur Webmaster araçlarına ?
 
Seo uzmanı: İlk yapmanız gereken şey bir gmail ve yandex mail hesabı almaktır. Daha sonra Google webmaster araçlarına üye olabilmek için http://www.google.com/webmasters/ ve Yandex webmaster araçlarına üye olabilmek için http://webmaster.yandex.com.tr/ adreslerine giriş yapmanız gerekir. Sistemleri biraz incelediğinizde site ekleme alalarını göreceksiniz. Sitenizi eklediğinizde doğrulamanız için sizlerden bir dosya indirilerek ya da bir kod ile birlikte sitenize ekleme yapılması istenecektir. E-ticaret sistemini yakından tanıyorsanız bu işlemi kendiniz yapabilir, tanımıyorsanız ise yazılım uzmanlarınızdan yardım alabilirsiniz.
 
A: Çok sorulan bir soru bulunmakta; Google dizinine e-ticaret sitelerine yeni eklenen ürünler nasıl tanıtılır ?
 
Seo uzmanı: Google sitenizde yayınladığınız yeni ürünleri, makaleleri, sayfaları ya da yazıları manuel olarak dizine eklemeniz için “Google gibi getir” eklentisi geliştirmiştir. Bu eklenti sayesinde dakikalar içerisinde yeni yayınlanan site arama motoru Google’a eklenebilmektedir. Yukarıdaki webmaster araçlarına kayıt olma ve siteyi arama dizinlere ekleme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra Google örümcekleri sitenizi ziyaret etmeye başlayacaktır ancak bu işlemi hızlandırmak için Google gibi getir aracını kullanabilirsiniz. Bu aracı kullanabilmek için webmaster araçları (tools) hesabınıza giriş yapınız. Ardından sol menüde bulunan tarama menüsüne tıklayınız. Altta çıkan menülerden google gibi getir menüsüne tıklayınız. Sizden uzantı girmenizin istendiği bir alan gelecektir. Buraya sadece ürün uzantısınızı giriniz ve google gibi getir tuşuna tıklayınız. Ardından dizine gönder butonu gelecektir. Dizine gönder butonuna tıkladıktan sonra URL'yi dizine gönder uyarısı çıkacaktır. URL alanını tikleyerek tamam butonuna basmanız yeterli olacaktır.
 
A: E-ticaret site sahiplerine söylemek istediğiniz bir tüyo var mı ?
 
Seo uzmanı: Arama motorları güncel ve sizler tarafından yazılmış olan doğal içerikleri sever. Siteniz için blog ya da haber sayfaları oluşturarak her gün doğal bir içerik girmeniz kısa bir süre sonra iyi bir yerde olmanızı sağlayacak arama motoru optimizasyonu çalışmalarındandır. Ürünleriniz hakkında haberle olabilir, tanıtımlar olabilir ya da ilgi çekici görsel ve videolar olabilir yeni içerikler ile sitelerinizi besleyiniz. 
 
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..