Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '12

 
Kategori
İnternet
 

E-ticaret ucuz bir iş değildir

E-ticaret ucuz bir iş değildir
 

E-ticaret’ te başarılı olmak için sadece bir e-ticaret paketi alıp site açmak yeterli değildir. Müşteri potansiyeli yüksek bir cadde de mağaza açmak kadar basite indirgememek gerekir.

E-ticaret’ in kendine ait kuralları vardır ve oyunu da kurallarına göre oynamak gerekir. Aksi takdirde büyüyen bu pazardan ciddi pay almak mümkün değildir. Rakiplerinizle sadece fiyatlarınızla rekabet edemezsiniz, farklılık yaratmalısınız.

Öncelikte satış yapacağınız ürünleri belirlemelisiniz. Binlerce ürüne sahip olmanız çok müşteriniz olacağı anlamına gelmez. Ürünlerinizi eksiksiz ve doğru sunmalısınız.

Daha işe başlamadan lojistik ağınızı doğru kurgulamalısınız, ürünlerin size, sizden de müşteriye ulaşmasında oluşabilecek sorunları ve çözüm yollarını belirlemelisiniz.

Pazarlama bütçenizi doğru planlamalı, her kuruşunu hesaplamalısınız.

Site ziyaretçi analizlerini, müşteri geri dönüşlerini, reklam verilerinizi ve finansal verilerinizi iyi analiz etmelisiniz. Çıkaracağız sonuçlar daha başarılı olmanız için fayda sağlayacaktır.

Türkiye’ de dünyada olduğu gibi akıllı mobil cihaz kullanımda hızla arttan kullanıcı sayısını göz ardı etmeyin, sitenizin mobil optimizasyonu mutlaka olmalıdır.

Sözün özü e-ticaret’ te müşterilerinizin sizi bulmasını beklemeyin, eşiniz dostunuz ve rastgele denk gelenler dışında müşteriniz olmayacaktır. Yukarıda belirttiğim temel adımları doğru yöneterek kullanıcılara ulaşabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 3
: 566
Kayıt tarihi
: 25.07.12
 
 

Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunu olan Güneş ER, 2003 yılında beri bi..