Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '13

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-ticarette başarı

E-ticarette başarı
 

 

Son yıllarda hemen herkesin bildiği alışveriş sistemi e-ticaret. Alırken de satarken de bazen karlı bazen zararlı çıkaran;herkesin yapmak istediği, yapmaya çalıştığı bu işin önemli noktaları neler?
 
E- ticaret yapanlar ve yapmak isteyenler nasıl başarılı olabilirsiniz? İstediğiniz seviyeye ulaşmak için tabi ki para gerekli ancak, ilk olarak doğru bir çalışma planınız olmalı. Hedef olmalı. Bu sistemde başarılı olmayan sitelere bakıldığında yapılan yanlışlar şu  şekildedir. Amatör hazırlanmış web siteleri, diyalog kuracak birinin olmaması, ürünlerin garantisiz oluşu ve çeşit azlığı. Kategori olmaması ve 1 milyoncu mantığı. Ticaret yapmak için gerekli belgelerin eksikliği, mağaza değilse de bir showroom olmaması, kampanya eksikliği, ürün açıklama hataları ve yazım hataları,e ticaretin evden yapılabileceğinin sanılması. Bunun dışına çıkmak için ve e-ticareti doğru yapmak için yeterli ürün ve alıcı talebini zorluk çekmeden karşılamak  için yeterli stoğunuz olmalı. Çeşitli soru ve sorunlara cevap verecek çalışanlarınız olmalı. Hiç bir soru ve sorun cevapsız kalmamalı. Site sürekli güncel tutulmalı ve her ay en az bir kampanya yapılmalı. Ürünleriniz ve ürün açıklamalarınız tatminkar olmalı. Bir ürünü tek bir satır ile açıklamayın. Sitenizde gezenler size her yerden ulaşabilmeli. Paralel olarak blog ve sosyal medyayı doğru ve etkili şekilde kullanılmalı.
 
En önemlisi; bir marka olma yolunda iseniz; harekete marka olduğunuzu düşünerek geçmelisiniz. Farkınızı yaratın. Tek çeşit ürün satsanız bile, yaptığınız işi ve sattığınız ürünü asla küçümsemeyin. Kelimelerin gücünü unutmayın, doğru noktaları bulun, her şey ve herkes ile alakalı olun. Uzman olmasanız bile her konuda bir fikriniz olsun. Bir pergel düşünün odaklı olun merkezini şaşırtmayın. Sürüyü takip etmemeye çalışın ancak pazara da hitap etmeyi unutmayın. Reklamlarınızı doğru yerde ve doğru kanallar yolu ile yayın. Web sitenizi reklamla donatmayın. Bakıldığında net bir görüntü verin. Site görüntü karmaşası satışta ve sunumda etkili olsa idi, google ana sayfası reklamla dolu olurdu.
 
Bu işin ucuz bir iş olmadığını bilin. Kesinlikle 3 kere düşünün. Başarılar.
 
Sevgiyle Nilay
 
Toplam blog
: 5
: 4266
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

Kitapları ve bilgisayar teknolojilerini seviyorum. Kitaplar, çocuklar, sosyal medya, el sanatları..