Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '15

 
Kategori
Deneme
 

Eagles - Hotel California: Bir aşk hikayesi

Eagles - Hotel California: Bir aşk hikayesi
 

Eagles - Hotel California: Bir aşk hikayesi


Eagles grubunu duymayanınız varsa kesin yaşı otuzun altındadır. Mükemmel ötesi bir şarkıları var "Hotel Kaliforniya". Bence dinlemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir. Ama bu şarkının önemi hikayesinden geliyor. Eagles kaliforniya ya bir turne için geldiklerinde sıradan bir otel olan hotel kaliforniya da kalıyorlar. Aslında otel yangından sonra tekrar düzenlenmiş halde ama hala salaş bir otel işte. Gece bunları uyku tutmuyor bara iniyorlar geyik dönerken barmen otelin hikayesini anlatıyor elemanlara...
 
Gece şarkının sözlerini ve şarkısını yazıyorlar. En çok dinlenen şarkılar listesindedir kesinlikle,
 
Hikayesine Gelince...
 
Elemanın biri Amerikanın bir başından diğer başına yolculuğa çıkıyor yaşı otuzlarda, yolda kaliforniyaya uğruyor geceyi geçirmek için bir otel ararken Hotel kaliforniyayı görüyor, fiyat uygun salaş bir otel, eleman odaları göreyim diyor odaya bakınca aslında vazgeçiyor kalmaktan. Ancak tam odadan çıkınca yan odanın kapısı açılıyor ve bir kız çıkıyor oda otuzlarında. Şimdiye kadar gördüğü en güzel şey, bir süre konuşamıyor bir melek mi görüyorum diye, arkasından merhabalaşıyorlar. Kız arkasını dönüp gidiyor ve elemanın kalbinide beraber götürüyor. 
 
Ardından barda tekrar karşılaşıyorlar ve konuşmaya başlıyorlar, konuştukça birbirlerine daha çok aşık oluyorlar. Eleman gezisini erteliyor Hotel Kaliforniya da kalmaya devam ediyor. Aylar çabuk geçiyor yaz bitiyor. Aşkları hala süren sevgililerin içine bir kurt düşüyor. Acaba bizimki de bir yaz aşkı mı diye...
 
Aşklarını test etmeye karar veriyorlar. Tam bir sene ayrı kalmaya karar veriyorlar. Eğer ikiside birbirine aşık olduğunu düşünüyorsa sonraki sene o gün o otel de buluşacaklar. Ve bu süre boyunca hiç görüşüp yazışmayacaklar.
 
Arardan bir sene geçiyor. Elelmanın kalbi bir kelebek gibi atarak arabasıyla Hotel Kaliforniya ya geliyor. Ve şok geçiriyor dün gece otel bir oda da çıkan kontak arızasından yanmış heryer de dumanlar ve söndürülmüş ateşler var. Ertesi güne kadar eleman kızı bekliyor gelecek diye ama bir haber alamıyor. Barmen elemanın kızı beklediğini öğrendiğinde kötü haberi elemana veriyor.
 
Kız aşkından bekleyemeyerek bir gece önce geliyor. Ve yangın sırasında hayatını kaybediyor.
 
Eleman çıldırıyor haberi duyduğu zaman...
 
Hotel Kaliforniya tekrar tamir ediliyor. Ama eleman ile kızın aşkı otelin her yerine sinmiş çıkmıyor.
 
Yolunuz Kaliforniyaya düşerse Hotel Kaliforniya da bir gece geçirin.
 
Bu arada şarkıyı da tavsiye ederim.
 
Eagles - Hotel California
Saygılarımla
 
 
Toplam blog
: 23
: 1421
Kayıt tarihi
: 23.11.08
 
 

1979 Bursa doğumluyum. Kocaeli Makine Mühendisliğinden mezun oldum.Çevre Müh. Yüksek Lisansımı ya..