Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '10

 
Kategori
İzmir
 

Ebedi Başkan Sezer Doğan, ölümsüzleşti...

Ebedi Başkan Sezer Doğan, ölümsüzleşti...
 

Benim de köşe yazarlığı yaptığım 51 yıllık Ege Telgraf ailesi, bir arada.


Gazeteci Sezer Doğan’ın adı, ölümünün altıncı yılında sahibi olduğu Ege Telgraf Gazetesinin bulunduğu 1374 sokağa verildi. Onurlu, şerefli ve manidar bir tören izledik o gün.

Anma törenindeki kürsüde bir ses vardı. Dostça sesleniyordu o merasimde. Etrafındakilerin pek çoğu gazeteciydi. Birlikte çalıştığı insanlardı. Hürriyet eski Ege Bölge temsilcisi, daha sonraları 56 ncı Hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapmış, tiyatro sanatçısı bir aile kökeninden gelme bir gazeteci konuşuyordu. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’dı kürsüdeki: “Türkiye’de örnek olacak projeleri gerçekleştirmekten onur duyuyorum. Fakat yıllar geçtikten sonra bu çalışmalarla övünmeyeceğim. “ Vefalı insandı” sözcüğü benim için yeterli olacaktır.” Dedi. Bu söz, orada bulunanların pek çoğunu düşündürmeğe yetti bile.

İşte aynen böyle diyordu genç Başkan. Gazeteci Sezer Doğan Sokağının açılış merasiminde, böyle sesleniyordu. Sevecen, duygulu, içten ve mütevazı bir ses tonu ile. Onun, hiçbir şeye ihtiyacı yoktu. Başarılı gazetecilik sınavlarından geçmiş, siyasi arenalarda boy göstermiş, şimdi yurdum insanının refahı ve yaşam kalitesini yükseltmek için açılışlardan açılışlara koşarak projelerini duyuruyordu halkına. Güzellikleri, onurları paylaşıyordu halkıyle. Çok sevilen bir kişiydi aynı zamanda.

Nitekim de sözünü şöyle bağladı Başkan Tartan :” Sezer Doğan, örnek alınması gereken bir kişiydi. Ege Telgraf Gazetesinin okul gibi bir çok gazeteci yetiştirdiğini ve Sezer Doğan’ın hiç karşılık beklemeden herkese kucak açtığını” söyledi.

Kimler yoktu ki, kimler. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İGC Yönetim Kurulu Üyeleri. Tabi Ege Telgraf ekibi, tam kadro oradaydı.

Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Süphandağlı da konuşmasında,”Ailemiz, Sezer Doğan gibi bir mirasa sahip olduğu için çok mutlu. Babamızı kaybetmemizin 6’ncı yılında, babam, arkadaşlarını, dostlarını burada topluyorsa ben dünyanın en şanslı kızıyım. İnanıyorum ki, babam şu an bizimle; onun adına da bu vefa örneğine katkı koyanlara teşekkür ediyorum” derken, sesi titriyordu.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de “Sezer Doğan, gazetesini yarattığı ve şu anda hala çalışmalarını sürdüren Ege Telgraf Gazetesinin sokağında ismini görmek bizleri mutlu etti. Onurlu başı dik gazetesinin bu günlere gelmesi, yaşatılması da mutluluk verici “ diye konuştu.

Sezer Doğan’ın meslektaşları ve arkadaşları sonra büroda buluştular. Eski anılar anlatıldı. Konak eski Belediye Başkanı İzgi “ Bu sokak adları kalıcı olmalı. Eski örneklere bakarsak, pek çoğu kaldırılmış vaziyette, yoklar” dedi. Bunun önlenmesi çin de Belediyece bu kararların tescil edilmesi gerektiği vurgulandı.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..