Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Ebedi sevgililik ütopyası- 2

Ebedi sevgililik ütopyası- 2
 

Dünden devam...

6. Aile ile sevgiliniz arasındaki ince çizgiyi koruyun: İmzadan sonra artık kendinize ait bir aileniz olduğunu cümle aleme duyurmuş olsanız da bazı aileler bu durumu zor kabullenir. Çünkü bir elkızı/ eloğlu bunca yıl özenle büyüttükleri çocuklarını alıp gitmiştir. Çok çağdışı bir düşünce olmasına rağmen de çoğu aile birliği bu yüzden çöküyor. Bir çok kayınvalidenin o “elkızı” ile yarışmaya çalıştığı, herkesin içinde melek, yalnızken bir şeytana dönüştüğü bilinir. Ne olur sanki bir evlat olarak kabul edilseler.

Lütfen sevgiliniz ile aileniz arasındaki dengeyi kurun. Dikkat edin dengeyi kurarken, kendi dengeniz bozulmasın. Ailenizin uydusu olmayın. İlişkinize müdahale etmelerine izin vermeyin. Onlar başınızın tacı olsa da siz onlarla değil, evinizi paylaştığınız sevgilinizle geçiniyorsunuz. Ve imzaya evet derken bir tercih yapmışsınızdır.

7. Üçüncü şahısları da karıştırmayın: Kapınızı kapattığınızda evde iki kişi kalıyorsunuz. İki kişilik dünyanıza üçüncü şahısların girmesine izin vermeyin. İnsanların tavsiyelerini kapınızdan girdiğiniz anda kapı dışında bırakın. Çünkü herkes sizi, sizin onlara anlattığınız kadar tanıyor. Evinize yalın olarak girin.

8. “Biz” olun: Bir karar alırken iki kişilik düşünme zamanı artık. “Ben” yok artık.

9. Kendinize vakit ayırın: Arkadaşlarınızı unutmayın. Sevgilinizin de arkadaşları var. Yasallaşmadan önce sizin olduğu gibi o insanın da bir hayatı, sosyal çevresi, alışkanlıkları vardı. Bir erkek nasıl ki arkadaşlarıyla toplanıp erkek erkeğe takılmak istiyorsa, kadın da kızkıza takılmak istiyor. Birbirinize yapışık yaşamayın. Ayrı vakit geçirebilmelisiniz. Biraz nefes almaya izin verin. 24 saat bir arada olmak zorunda değilsiniz. Siz bir ömür boyunca birlikte olmak için söz verdiniz zaten birbirinize. İlişkinizi tüketmeyin.

10. Özeninizi yitirmeyin: İmzadan önce nasıl ki formunuzu korumak adına herşeye dikkat ediyorduysanız yine devam edin. Diyeceksiniz ki, “beni ben olduğum için sevsin”, evet öyle ama görsellik de önemli değil mi? Sonra “bu adamın/kadının gözü dışarı kayıyor” demeyin. Tanıştığınızda 55 kilo iken yasallaştıktan sonra “nasılsa alan aldı” mantığıyla yaklaşıp 75 kiloya çıkarsanız... Bu örnek beyler için de geçerli tabi. Görsellikten öte sağlığınız için...

 
Toplam blog
: 9
: 1431
Kayıt tarihi
: 13.09.06
 
 

Edebiyat mezunuyum ama hayat beni özel sektöre sürükledi. Bu mutsuzluktan yazarak kurtulabiliyorum a..