Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
917
 

Ebegümecli Bulgur Pilavı

Ebegümecli Bulgur Pilavı
 

Ebegümeci bulgur pilavına çok yakışıyor.Öğle atıştırması için üzerinde misket köfteler, yanında bol köpüklü bir ayran ile özellikle deneyin derim! Malzemeler:
    250 gr.ebegümeci 1 orta boy kuru soğan 1+1/4 su bardağı pilavlık bulgur 2,5 su bardağı su(varsa bir kısmı et suyu) 1 yemek kaşığı tereyağ 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ tuz,pulbiber
    Ebegümeclerini yıkayıp,süzdürün.Sap kısımlarını temizleyin. Orta boy bir tencereye doğranmış soğanları ve sıvıyağı ekleyip,az kavurun.Ebegümeclerini çok az doğrayıp tencereye ilave edin.Az karıştırarak kavurun(tam pişmeyecek kadar-2-3dk.) Et suyu ve su karışımını(tuzu) ilave edip,kaynatın.Bulguru ekleyip,orta ateşte suyunu çekene dek pişirip,demlenmeye bırakın(8-10 dk.)Tereyağını kızdırıp(kızarmadan) üzerine gezdirip,karıştırın.biraz pulbiber serpip,servis yapın.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 35
Toplam yorum
: 37
Toplam mesaj
: 9
Ort. okunma sayısı
: 2810
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

1971 doğumlu işletme mezunu, iki çocuk annesi bir ev hanımıyım. Kitap okumayı, yemek yapmayı, yeni t..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster