Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '09

 
Kategori
İzmir
 

EBSO'nun başına bir tekstilci mi geliyor?

EBSO'nun başına bir tekstilci mi geliyor?
 

............................ Ufuk Akgün.............................


Ege Bölgesi ve ülkemizin en büyük ve etkili sivil toplum örgütlerinden biri olan Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda, önümüzdeki ay seçimler yapılacak. Yönetim ve denetim organları, bu seçimler neticesinde yenilenecek.


Bildiğim ve takip edebildiğim kadarıyla, halen EBSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini başarıyla yürütmekte olan Sayın Tamer Taşkın, yeni dönemde koltuğa aday değil. Ve halefi olarak yakın çalışma arkadaşı, halen EBSO Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görev yapmakta olan Sayın Ufuk Akgün’ü destekleyecek. Birlikte başladıkları pek çok projeyi devam ettirip neticelendirmesinde, kim bilir belki de dışarıdan kendisine destek olacak.


Ufuk Bey, İzmir tekstil camiasının duayenlerinden birisi olması nedeniyle yakından tanıdığım bir isim. Ve EBSO’nun da tecrübeli yöneticilerinden. Tam sekiz yıldır oda yönetim kurulunda görev yapıyor. Yani Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı –tabiri caizse- iliklerine kadar özümsemiş bir sanayici.


Özellikle tekstil ve hazır giyim sektörünün içinde bulunduğu bu çalkantılı dönemde, EBSO gibi bir büyük ve etkili sivil gücün başında; İzmir aşığı bir tekstilciyi görmek eminim ki benim kadar tüm İzmir ve Ege’li tekstilcileri de mutlu edip, heyecanlandıracak.


Sayın Ufuk Akgün’ün kartvizitinde yazılı pek çok unvandan biri de EGS Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı. Malum, çok büyük umut ve projelerle yola çıkılmış ama İzmir dışındaki birtakım güçlerin yanlış müdahaleleri sonucu başarısızlıkla neticelenmiş bir büyük iş ve güç birliği hayaliydi EGS Holding. Ve Ufuk Bey, bu noktada da EGS Holding idealini, gelmesi gereken yere getirmek adına elini taşın altına soktu ve organizasyonun başına geçerek sorumluluğun en büyüğünü aldı bir süre önce.


Şu anda, bildiğim kadarıyla, Deniz A.Ş. adıyla yeniden bir yapılandırma faaliyeti içindeler. Ve tüm amaçları özellikle İzmir’e ve Ege Bölgesi’ne gelebilecek gerçek yerli ve yabancı sermayeyi çekebilmek.


Gerçek yerli ve yabancı sermaye kavramını özellikle vurgulamak isterim ki bir buçuk dönemdir iş başında olan hükümetin, o çok övündüğü sermaye çekiminden farklı olduğu noktasının üzerine kuvvetlice basabilmek için. Burada önemli olan, yabancılara banka satarak ya da İMKB’de hisse satarak gelen yabancı sermaye değildir.


Bu memleketin ve özellikle İzmir’in ihtiyacı olan nitelikli ve istihdam yaratan sermayedir. Üretim faaliyeti gerçekleştirerek, hem işsizlere iş, hem devlete vergi hem de ülke GSMH’sine ve milli gelire katkı sağlayan para birikimini çekebilmek adına; Ufuk Akgün liderliğindeki ve Deniz A.Ş. olarak yeniden yapılanan İzmir’li ve Egeli hareket tüm hızıyla gelmekte.


İşte Sayın Ufuk Akgün ve Değişim Grubu Hareketi, bence, tüm bu özellikleri ve vizyonlarıyla, Ege Bölgesi Sanayi Odası yönetimini devralmakta pek de zorlanmayacaktır.


Ve, umarım ve dilerim ki bu seçimler İzmir ve Ege sanayisine, özellikle de tekstil ve konfeksiyon sektörüne bir sihirli dokunuş etkisi yaratır, yaratmalıdır. Çünkü gerçekten, bu kelebek etkisine çok ama çok ihtiyacımız var.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..