Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

Ecdadının sana bıraktığı Vatanı, Bayrağı sen evlatlarına bırakabilecek misin?

Ecdadının sana bıraktığı Vatanı, Bayrağı sen evlatlarına bırakabilecek misin?
 

VATAN VE BAYRAK


Vatan. Doğup büyüdüğün, uğranda seve seve can verdiğin, Devletim, Bayrağım, Milletim diyebildiğin, senden bir parça olan, varlığının yegâne tek parçasıdır. Vatan sadece bir toprak parçası değildir. Üzerinde yaşayan milletin yaşam kaynağıdır. Simgesi Bayrağıdır. Bayrağı da uğrunda ölenlerle mana kazanmaktadır. Bu mana derindir, anlam yüklüdür, anlamak için yaşamak gerekir. Rengi, şekli tarihler boyunca yaşanan Mücadelelerle şekillenir. Nesilden Nesile Şerefle, Şan ile gururla aktarılır ve gönderden indirilmeyecek kadar kıymetlidir.

Bayrağın gönderde dalgalanması, Özgürlük demektir. Bütünlüğü ve birlikteliği dalgalandığında sembolize eder. Milleti millet yapan örfünü, ananesini, geleneğini, töresini kısacası yaşama tarzını anlatır. Gücünün, kuvvetinin, var oluşunun timsalidir. Vatan ve Bayrak uğrunda savaşılırken insanın dinine, inanışına, mezhebine, rengine, ırkına bakılmaksızın tek beden, tek yürek olarak mücadele verilmiştir. Bu mücadele sonucunda dosta barış düşmana korku salmasında mana kazanmıştır. Gaflet ve delalet içerisinde olunmadan dış mihrakların oyununa gelmeden millet birlikteliğini korumalı bu vatan üzerinde oynanan oyunlara gelmeden Vatana, Bayrağa Ecdat gibi tek beden tek yürek tek Millet olarak sahip çıkılmalıdır. Unutulmamalıdır ki! Taviz taviz doğurmaktadır.

Bugün kıyafetinden, örfünden, ananenden taviz vererek yol almaya kalkanlar ve kendilerini kullandıranlar unutmamalıdırlar ki! Yarın hizmet ettiklerini sandıkları kişilerin işleri ve amaçlarına ulaşmaları doğrultusunda kendilerini bir hiçmiş gibi yok edeceklerini hiç ama hiç unutmamalıdır. Uğrunda öleceğin Vatanın, Milletin ve Bayrağın yok ise dalından kopmuş yaprak misali yönünü esen rüzgârın belirleyeceğini unutma unutturma. Sen, Türkiye’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan sen; İnanışın ne olursa olsun. Hangi mezhepten ve dinden olursan ol. Hangi ırktan olursan ol geçmişte, Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda destanlar yazan. Savaşa mana katan. Çoluğa çocuğa kurşun sıkmayan. Yaşlıya, kadına, kıza kol kanat geren. Ateşkeste düşmanıyla ekmeğini paylaşıp, yarasını saran. Sana tertemiz bir Vatan, Bayrak ve gelecek bırakan ecdadın gibi, atan gibi baban gibi, evlatlarına bırakabileceğin üstünde nimetlerinden faydalandığın Vatanına, Bayrağına sahip çıkmalısın. Bu uğurda canını vermeli düşmanla iş birliği içerisinde ihanette olmamalısın ne ola ki benden olandan ola ve kol kırıla yen içinde kala.

 

SHG 09.06.2014  

 
Toplam blog
: 84
: 2161
Kayıt tarihi
: 21.08.07
 
 

Sağlık sektöründe toplum sağlığı teknisyeni olarak çalışmaktayım. Yüksek okul mezunuyum. Konuşmay..