Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '14

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Ecel-i kazalara devam.. Soma şehitlerinden sonra asansör şehitleri

Ecel-i kazalara devam.. Soma şehitlerinden sonra asansör şehitleri
 

ercishaberi.com


Ne olacak bu işçinin, amelenin hali… Garibanlar inşaat asansörlerinde, madenlerde, trafikte yüzlercesi paldır küldür ölüp duruyor ve arkasından demeçler veriliyor:
 
“Onlar  şehit oldular..”
 
İyi ama kardeşim; bütün bu garibanlar, daha otuzuna varamadan, en pis işlerde, karınlarını bile doğru dürüst doyuramadan , durmadan “Şehit” olup gidiyorlar ve anlaşılan daha da gidecekler… Acaba onlar, şehit olup gitmekten memnunlar mı, bir soran var mı?
 
Açıkça soralım? Bu memlekette , bu iş kazalarının sonu yok mu? Bakın istatistiklere yahu! Dünyada iş kazalarında en çok şehit veren ülkelerden biriyiz.  Yazık değil mi bu ülkenin evlatlarına, işçilerine, amelelerine, garibanlarına… Asansörle filan şehit olup gidiyorlar.
 
Ama bazıları da diyecekler ki, “Yahu bu adamlar kendi kendilerine acımıyorlar ki…Acısalar kendilerinden yana olan bir yönetimi,  tutar başa getirirler.”  Garibanlar ne bilsin. Kendilerine ne söylenirse onu yapıyorlar. Falan A partisine git, oyunu at... Atıyorlar.
 
Bir araştırmaya göre : “Türkiye'de ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası 2000 yılında 75 bin 991'ken, 2008 yılında 104 bin 212'ye çıktı. Araştırmaya göre, Türkiye'de trafik kazalarında, her yıl ortalama 4 bin kişi hayatını kaybediyor. Türkiye'de 2008 yılında gerçekleşen ölümlü-yaralanmalı kazada, sürücülerin 5 bin 544'ü alkollü olarak kaza yaptı, bu sayının toplam içindeki payı yüzde 4.” (toplumsalhafıza.com)
 
“Son altı yılın İş kazalarında ölüm ortalaması da yılda 531” imiş.
 
Bu yılın ilk sekiz ayında 1270 işçi iş kazalarında kaybedilmiş.
 
AYSAD Başkanı Safa Targut “Asansör kazalarında Türkiye’nin Avrupa rekortmeni olduğunu söyledi. Ölümlü asansör kazalarının %70’i Türkiye’de gerçekleşiyor”muş. (Hürriyet,8.9.14) 
 
Devlet adamlarına bakacak olursanız: Bunlar ecel-i kazadır. Olur böyle şeyler. Allah rahmet eylesin… Deyip geçiyorlar!
 
Bre aman..! Farkında mısınız bu konularda  nüfusumuza göre dünya rekorları kırıp duruyoruz. Trafik kazalarında binlerce insanımız ölüp gidiyor.
 
İş kazalarında da öyle… Adamlar 35. kattan küt diye yere çakılıyorlar. Ev sahibi beyan veriyor: “ İşçiler yalan söylüyor..” İşçiler ne yalan söylesinler, nasıl yalan söylesinler… Adamlar  ölüp gitmiş yahu! İşe bak.
 
Madenler yanıp yıkılıyor; yüzlerce madenci ölüp gidiyor. .. Ne tutuklanan var. Ne suç, ne suçlu… Asansör  pat diye düşüyor; bunca amele ölüyor… Suçlu kendileri oluyor.. Aman Allah..! Memlekete bakın be.
 
Ama şimdiye kadar olan kazalarda, doğru dürüst sorumlu yok. Yetkililere göre ,”Savcılık soruşturuyor..” Sorumlusu olmayan cinayet gibi kaza mı olurmuş, Allah aşkına…
 
Ecel-i Kazalara devam . Soma şehitlerinden sonra Asansör şehitleri… Bunlar her şeyi yozlaştırıp, kavramların gerçek anlamlarından saptırdıkları gibi,  Şehitlik payesini de güncel hale getirdiler. Bakalım bundan böyle , daha kimler ne şehitleri olacak? Belki “Trafik Kazası Şehitleri; Yüzme Bilmeyen Şehitler..vb”  Olur mu olur!
 
Yeni kanunlar çıkaracaklarmış… İnsanlarımızı bundan böyle koruyacaklarmış…
 
Hadi bakalım. İnşallah gelecek yıl yepyeni yasalar çıkar da , hiç kimse trafik kazalarında; iş kazalarında ölüp ölüp gitmiz, onların deyimiyle şehit olmaz.…
 
Kim bilir; bekleyelim göreceğiz…
 
 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..