Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '14

 
Kategori
Güncel
 

Ecevit Hükümeti'ni indiren Özal'ı sarsan TÜSİAD'ın gücü Erdoğan Hükümeti'ne mi yetmedi?

Ecevit Hükümeti'ni indiren Özal'ı sarsan TÜSİAD'ın gücü Erdoğan Hükümeti'ne mi yetmedi?
 

Ecevit Hükümeti’ni indiren, Özal'ı  sarsan TÜSİAD’ın gücü Erdoğan Hükümeti’ne mi yetmedi?

Dün TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz ülkenin içinde bulunduğu ekonomik olumsuzluklara iş çevrelerinin bakış açısı ile parmak basarken, özellikle enerjimizin iç politika çekişmesinde boşa tüketilmemesini önermiştir.

Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki işadamları çevresinin yüzde elliden fazlasının üye olduğu TÜSİAD’a 11 yıllık ‘hırs,’ ‘öfke’ ve ‘kinini’ boşaltmıştır.

Başbakan Erdoğan’ın ‘vatana ihanet’ tanımını algılamakta çok zorlandım:

Şöyle ki; Başbakan, “TÜSİAD’ın başkanı çıkıp ‘böyle bir ülkeye yabancı sermaye gelmez’ diyemez. Bu ülkeye ihanettir” diye konuştu.

TÜSİAD Başkanı Yılmaz’ın yanıtı gecikmedi; “Eğer birbirimizin vatanseverliğini sorgularsak birbirimizden ayrı düşeriz” demiştir.

Her alanda ve toplulukta yavaş yavaş ‘toplumsal kutuplaşmaya’ neden olabilecek sözlerini sakınmayan Başbakan Erdoğan; “Sen küresel sermaye gelmez ifadesini kullanarak kendi hükümetini tehdit ediyorsun öyle mi? O zaman cevabını alacaksın” ifadesini kullanmıştır.

Kasımpaşalı tavrı ile ülke ekonomisinin ‘batmasına’ veya ‘düzlüğe çıkmasına’ neden olabilecek ülkenin en büyük ‘sermaye cemaatine’ ima yoluyla ‘sen bizden değilsin’ demektedir.

Şöyle ki; “Biz bu makamlara TÜSİAD’la gelmedik. TÜSİAD’a rağmen geldik. Milli iradeyi savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Savunmaya devam edeceğiniz ‘Milli irade’ içinde TÜSİAD üyeleri de yer almaktadır,

Unutmayın!..

‘70’li yıllara geri döndüğümüzde Türkiye’de‘ekonomik darboğaz’ içinde yaşadığımız delikanlılık, ön gençlik günlerimi anımsıyorum.

Başbakan Demirel’in 70 sente muhtaç olduğumuz ’77 yılına girerken 1416 sayılı yasa uyarınca ‘master’ yaptığım ABD Michigan State Üniversitesi’ne okul taksitim ödenemediği için MSU’den atılmaktan son anda kurtuldum.

Ülke ‘kıtlık’ ve ‘yüksek enflasyon’ altında ezilirken; vatandaş uzun petrol, margarin, tüp  ve ampul kuyruklarında kırılıyordu

TÜSİAD ilk ‘sermaye darbesini’ 15 Mayıs 1979’da gazetelerde başlattığı ‘Gerçekçi Çıkış Yolu’ başlıklı Kampanyasıyla Ecevit Hükümeti’nin düşmesinde önemli rol oynamıştır.                                      

TÜSİAD Süleyman Demirel başbakanlığındaki ‘azınlık hükümetine’ de destek vererek, 24 Ocak Kararları’nın alınmasında etken oldu            

Daha sonraki yıllarda da Başbakan Turgut Özal’ı ‘yıpratma kampanyası’ başlatılmış, Türkiye’nin borç yükü abartılmıştır,

Günümüzde TÜSİAD, misyonu doğrultusunda ve faaliyetleri çerçevesinde, ülke gündeminde bulunan konularla ilgili görüşlerini bilimsel çalışmalarla destekleyerek başta hükümet, TBMM ve kamuoyuna duyurmaya devam edecektir.

Sayın Başbakanım ‘serbest piyasa ekonomilerinde’ olduğu gibi ülkemizde de bu görüşlerden hareketle Sizin de bu tartışma platformunda yer almanız Türkiye’nin esenliğe çıkmasında yardımcı rol oynayacaktır.

Unutmayın!..

25.02.2014 İzmir, Türkiye

Not; Fotoğraf Alıntıdır.

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..