Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '09

 
Kategori
Yazılım
 

Eclipse açık kaynak topluluğu

Projeleri tedarikçi-bağımsız açık yazılım geliştirme platformu sağlamak üzerine odaklanmıştır. Yani bu platformun sağlanmasında, hiç bir tedarikçi baz alınmamıştır, tedarikçi hususunda tarafsız davranılmıştır. Projeleri ayrıca yazılım inşa etmek için uygulama çerçeveleri sağlamak konusunda da yoğunlaşmıştır. Eclipse kuruluşu Eclipse platformunu ileri seviyeler taşımak için, yayımlamak için, promosyon ve desteklemek için oluşmuştur, kar amaçlı kurulmamıştır. Ayrıca açık kaynak toplumunu ve tamamlayıcı ürünleri, imkanları ve servisleri desteklemektedir.

Eclipse ücretsiz olarak bir çok konuda hükümdar olan bir teknolojide bağımsız açık bir ekosistem ve araçların entegre edilmesi için evrensel bir platform oluşturmuştur. Eclipse tabanlı araçlar geliştiricilere çok dilli, çok platformlu, çok tedarikçili ortam olarak seçme özgürlüğü tanır. Burada çok tedarikçili ortamdan kasıt İşletim sistemleridir. Eclipse plug-in tabanlı framework’ler sağlar. Bu onu yaratmak için, entegre etmede ve yazılım araçlarından yararlanılmasında, zamanın ve paranın tasarrufunda daha kolay kılar. Entegre teknolojinin özünde işbirliği yaparak ve yürekli davranarak, araç üreticileri platformun tekrar kullanılabilmesine uğraşabilirler ve yeni bir geliştirme teknolojisi yaratmak için becerileri biraraya getirebilirler. Eclipse platformu Java dilinde yazıldı ve kapsamlı plug-in oluşturma araç takımları ve örnekleri ile ortaya çıktı. Çok önceden bir takım geliştirme iş istasyonlarında yayımı yapılmıştır. Bunlar Linux, HP-UX, AIX, Solaris, QNX, Mac OS X ve Windows tabanlı sistemleri olan iş istasyonlarıdır. Eclipse topluluğunun tam açıklaması, Eclipse platformunu kullanmayı ve tasarımını anlatan dökümanları bulabilirsiniz.

Eclipse’in Geçmişi

Sanayi liderleri Borland, IBM, MERANT, QNX Yazılım Sistemleri, Rational Software, Red Hat, SuSE, TogetherSoft ve Webgain Aralık 2001’de eclipse.org’a hizmet edenlerin yönetim kurulunu oluşturdu. 2003’ün sonunda bu oluşum 80’in üzerinde üyeye çıktı.

2 Şubat 2004’de Eclipse Yönetim Kurulu Eclipse’in kar amaçlı olmayan bir işbirliği’ne doğru yeniden organize edildiğini duyurdu. Esasında oluşum IBM Eclipse platformunun açık kaynak sürümünü ortaya çıkardığında oluştu. Eclipse bağımsız bir bütün oldu. Yazılım geliştirme tekliflerinin sağlayıcılarına ve son kullanıcılarına fayda sağlamak için platformun gelişmesini yürüttü. Bu hızlı büyüyen topluluk tarafından sağlanan ve geliştirilen bütün teknolojiler ve kaynak kodlar Eclipse açık lisansı ile tamamen ücretsizdir.

 
Toplam blog
: 177
: 1692
Kayıt tarihi
: 02.11.07
 
 

İlk,Orta ve Lise öğrenimi TED Kolejinde yaptı. Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitiminden sonra E..